Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Festa de cloenda per als 200 infants que han participat en el Casal d'Estiu de Salou

dilluns 01 setembre 2008

El divendres passat es va celebrar la festa de cloenda del Casal d'Estiu de Salou, organitzat per la Regidoria de Benestar Social. Des de l'1 de juliol, data en què es va inaugurar, hi han passat uns 200 nens i nenes d'entre 3 i 12 anys, 9 dels quals amb necessitats especials, i una vintena de monitors.
Tots ells van participar el matí del divendres en la festa que va tindre lloc al CEIP Europa (un dels emplaçaments on s'ha dut a terme el casal juntament amb el Dofí Màgic), a la qual també s'hi ha afegit la regidora de Benestar Social, Martina Fourrier. Durant el transcurs de la festa es va fer un petit vermut i un concert de cambra. A banda, els nens i nenes van poder gaudir de la presència dels Gegants de Salou que van estar acompanyats per un grup de gralles durant la seva ballada. A més, tots els que van voler van poder portar els gegants petits de la colla gegantera local.
Durant el període vacacional, el Casal d'Estiu ha posat a disposició dels infants una gran oferta d'activitats de lleure en horari de matí i/o tarda, en diferents torns. Aquesta oferta ha inclòs tallers mediambientals, on han après a reciclar materials que normalment van a la brossa; jocs tradicionals i d'aigua, i conta contes. Els usuaris d'aquest servei també han tingut l'oportunitat de seure en una cadira de rodes per experimentar la dificultat que comporta estar en aquesta situació; i de rebre la visita d'un ensinistrador de gossos que els ha ensenyat com cal tenir cura dels animals.
La majoria d'activitats han girat entorn a la temàtica dels mitjans de comunicació, per tal d'apropar aquest món als més petits. Així, han fet visites a la televisió i ràdio de Reus, a una impremta i a l'Ajuntament de Salou. El grup de grans del Casal d'Estiu, a més, s'ha encarregat de fer una revista per tal de donar a conèixer totes les activitats que s'han fet durant l'estiu.
La directora del Casal, Sefa Torres, ha destacat l'experiència viscuda amb nens i nenes amb necessitats educatives especials, i l'ha qualificada de 'molt gratificant tant per als altres nens i nenes, com per als monitors', ja que 'tots els que hi han passat s'han impregnat del seu esperit de força i lluita i han sortit amb un somriure', segons ha dit.
De cara a l'any vinent, la regidora de Benestar Social, Martina Fourrier, ha explicat que hi ha nous projectes pensats per 'ampliar el Casal i potenciar encara més el grup de necessitats educatives especials, que ha estat una novetat hi ha funcionat impressionantment bé'.

Document Actions