Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Finalitza el curs d’agents interins de la Policia Local de Salou

La totalitat dels aspirants han superat les proves i avui ja han rebut les credencials i un diploma

divendres 26 abril 2013

Un total de deu agents interins han rebut avui les credencials d’agent per tal d'iniciar la seva nova tasca dins el cos de Policia Local de Salou i s'incorporaran a partir de demà al cos policial de la capital de la Costa Daurada com a reforç fins a finals del mes d'octubre. Aquest contingent se suma als quatre policies que ja han començat fa un mes la seva feina i que ja disposaven de la titulació adequada.

Avui, en l’acte oficial l'alcalde, Pere Granados, ha volgut felicitar els agents per haver superat totes les proves i els ha explicat què espera l’Ajuntament de Salou de la seva actuació:  “a partir d’ara, que ja són agents de la llei, els demano que siguin propers a la ciutadania; que facin complir les lleis però col·laborant amb el ciutadà; que tinguin present que són un servei bàsic i que demostrin els valors que han adquirit”. El batlle, a més, ha volgut agrair la col·laboració i la tasca de l’Escola de Policia de Catalunya i la col·laboració entre administracions com es demostra en el dia a dia. A l’acte també hi ha estat presents  l'inspector en cap de la Policia Local de Salou, José Luís Gargallo a més del Sotscap de l'Àrea de continguts de formació policial de l'Escola de Policia de Catalunya de l'ISPC, junt amb responsables de formació policial de l'Escola de Policia de Catalunya de l'ISPC. L’inspector en cap ha destacat “la joventut dels nous agents, que heu superat entre 400 aspirants totes les proves i ara –ha afegit- us toca ser justos i honestos davant la ciutadania”.

L'Escola de Policia de Catalunya de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) organitza des de fa 10 anys el Curs d'agent interí a Salou, que forma els aspirants de policia que, de forma temporal i en règim d'interinatge s’incorporen any rere any a Salou. L'Escola de Policia de Catalunya ha organitzat la formació, que coordina el Cap de la policia local de Salou, i compta amb professorat de la policia del municipi, especialistes en dret o en emergències mèdiques, entre d'altres. Aquest programa s'imparteix fora de les instal·lacions centrals de l'ISPC, a Mollet del Vallès, amb l'objectiu d'apropar la formació al territori, i es duu a terme en col·laboració amb l'Ajuntament de Salou des del 2003. El temari s'ha elaborat tenint en compte les característiques especifiques de municipis turístics, que poden tenir unes ordenances municipals molt concretes i que requereixen d'una planificació i d'una actuació policial diferent d'altres pobles o ciutats. En concret, el programa inclou conèixer les funcions de la policia, les diferents activitats que aquesta duu a terme, així com les dels agents interins, i l'assistència que fan a la ciutadania i a les víctimes, especialment aquells col·lectius més vulnerables, com són la gent gran, els menors o les víctimes de violència domèstica.

Els agents també se'ls ha preparat en matèria de normativa penal, viària, de policia administrativa o com fer una primera assistència mèdica urgent; en aquest sentit, enguany es compta per primera vegada amb professionals del Grup d'Emergències Mèdiques dels Bombers de la Generalitat com a docents de la matèria d'assistència sanitària.

Galeria d'imatges

DSCN0212.JPG
DSCN0228.JPG
DSCN0212.JPG
DSCN0228.JPG

Document Actions