Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Francisco Javier Aguirre i Maite Vilaplana guanyadors del primer Certamen Literari nacional sobre Alzheimer

dissabte 24 setembre 2016

En total han estat 82 participants entre les dues categories fixades. Ahir al vespre es van donar a conèixer els guanyadors del concurs

 

El jurat qualificador del I Certamen literari 2016 sobre l'Alzheimer, organitzat per l'Associació de Familiars d'Alzheimer de Salou (AFAS), amb la col·laboració de la regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Salou ja ha donat a conèixer guanyadors i finalistes d’aquest primer concurs. Ahir al vespre, a la sala Costa Daurada del TAS va tenir lloc l’acte de lliurament dels premis en presència dels responsables de l’entitat, el president Pascual Roche, així com de l’alcalde de Salou Pere Granados i de diversos regidors, entre ells la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez o la regidora d'Acció Social, Estela Baeza.

Segons l’acta del jurat, durant la deliberació es va acordar que l’obra presentada per Francisco Javier Aguirre guanyés el primer premi en la categoria nacional a amb l’obra “Eco en la Mirada”. En la categoria local, el primer premi va ser per a Maite Vilaplana amb l’obra “El Adiós al Abuelo”.

El jurat ha valorat la veu narrativa dels relats guanyadors, la claredat i estructura dels mateixos i el caràcter mostratiu d’un tema que preocupa en gran manera a la societat en general, sense apel·lar, amb especial delicadesa, a la fàcil emotivitat.

Així doncs, el jurat ha declarat finalistes nacionals i locals les següents obres: “María” de Mireia Mesa, “Las sombras del mar” de Raquel Huertas, “La flor que es merceix” de Elena Bonet, “Rizos grandes, tirabuzones” de Mercedes Tortosa, “Sola con él” de Domingo Aragón, “Anclar letras” de Lourdes Oso, “El pan nuestro de cada día” de Beatriz Bustos, i “Palabras en los bolsillos” de Anabel Sáiz.

Aquest primer certamen coincideix amb un conjunt d’actes que s’han emmarcat dins la setmana de l’Alzheimer.

Galeria d'imatges

peque_afas.jpg
DSC_0014.JPG

Document Actions