Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Fundació PortAventura i l’Ajuntament inauguren el primer parc inclusiu de la província al Parc Albinyana de Salou

Avui s’han presentat les instal·lacions adaptades que permetran que tant els nens que tenen alguna discapacitat com els que no disposin d’un espai per jugar plegats, afavorint així la integració

dimecres 24 abril 2013

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb  Ramón Marsal, president de la Fundació Port Aventura han inaugurat avui el primer parc inclusiu de Salou situat al Parc Manuel Albinayana. Es tracta d’un parc creat amb estructures de joc  dissenyades i pensades per jugar a un sol nivell, sense barreres, possibilitant així la integració de tots els infants en el joc, incloent aquells que puguin tenir alguna dificultat física o sensorial.

En aquesta presentació, també han participat Glòria Barberà, gerent de la Fundació Port Aventura, Julia Gómez, regidora d’Ensenyament i Infància, i Mª José Rodríguez, regidora de Manteniment Urbà, Serveis i Via Pública. El batlle ha volgut destacar “la satisfacció d’aquesta col·laboració amb la Fundació PortAventura pel que comporta pels nostres infants i la inclusió de tots ells en un moment tant important pels infants com és en el joc”. Per la seva part, el president de la Fundació ha volgut destacar “el caràcter especial d’aquesta iniciativa que vol utilitzar el  joc com una eina d’integració”.

 

Un parc obert a tothom

L’objectiu principal d’aquest projecte és crear un espai on tots els nens -tinguin o no tinguin alguna discapacitat- puguin jugar plegats sense cap obstacle. L’equipament està preparat per afavorir el desenvolupament de les capacitats motrius, així com el sentit del tacte, de l’oïda i de la vista. Al mateix temps, permet estimular la propiopercepció (aprenentatge de les pròpies capacitats i límits), les capacitats socials i imaginatives, i la capacitat vestibular (moviment i equilibri). El parc consta de 27 jocs/estímuls que tenen una capacitat global per a 61 nens al mateix temps.

Les instal·lacions de jocs ubicades al Parc Albinyana estan dissenyades utilitzant les últimes tendències en el desenvolupament psicomotriu, emocional i cognitiu dels infants. Tots els materials tenen una estructura sòlida que garanteix la seguretat durant el joc.

 

La Fundació PortAventura

Continuadora de la tasca desenvolupada per PortAventura en el camp de la RSC, la Fundació va néixer el 2011 i centra els seus esforços en el suport a projectes de la província de Tarragona, sempre dedicats a nens i joves en risc d’exclusió per raons de salut, socials o econòmiques.

Galeria d'imatges

DSCN0175.JPG
DSCN0183.JPG
DSCN0175.JPG
DSCN0183.JPG

Document Actions