Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Gairabé 300 actuacions de circ, clown i humor arriben als carrers de Salou aquest estiu

La Companyia Passabarret presenta un novedós circuit d’espectacles de carrer que es podran veure durant el mes de juliol i agost pels principals punts de la ciutat

divendres 28 juny 2013

Aquest estiu, els carrers de Salou seran l’escenari gairabé 300 actuacions de circ i clown que ompliran d’humor els principals punts de la ciutat. El ‘Salou Art Street’ és un projecte novedós i pioner impulsat per la Companyia Passabarret i la Regidoria de Cultura que vol dinamitzar els carrers amb arts escèniques creant un circuit novedòs, sorprenent i espontani, proper a la gent que visiti la ciutat. L’espectacle començarà el proper dilluns i es podrà veure durant tot el mes de juliol i agost. Es tracta d’espectacles breus i frescs, d’uns 20 minuts, amb artistes de reconegut prestigi i carrera professional que  ‘passaran la gorra’ com a única retribució del seu art.
La principal novetat d’aquest projecte on ‘es passa la gorra’ és que compta amb el recolzament d’una administració amb la conseqüent regularització dels espectacles pel que fa a permisos i llicències o assegurances de responsabilitat civil.  El públic podrà veure espectacles de clowns, acrobàcies, malabarisme, música amb artistes com ‘El Capitán Maravilla’, ‘Judita, la chica de los látigos’ o ‘Wilbur’ entre molts altres. Els artistes provenen de Granada, València o Veneçuela.

La regidora de Cultura, Maria Jose Rodríguez, ha explicat que “és una aposta diferent que apropa l’art més espontani i experimental als ciutadans, fent-los en gran mesura protagonistes de cada història” i ha afegit que “Salou continua tenint una voluntat d’innovació que dinamitzi els espais de la nostra ciutat”.

Per la seva Part, David Sancho, cap de producció de la companyia ha explicat que “el concepte de passar la gorra no té com a objectiu demanar almoïna sino que és una via diferent per reconèixer el treball d’artistes professionals d’una manera més genuïna i digna, no es força a ningú a que pagui sino que se’ls explica perquè es important aquest reconeixement”.
Els espectacles es podran veure al Carrer Colón (a la Zona Penya Segats) a la Font Lluminosa, al Passeig Jaume I (Monument Jaume I i l’Espigó del Moll) i a la Plaça Venus.


La Companyia Passabarret

Ciia Passabarret es funda el maig de 1995 a Valls (Tarragona), amb joves artistes de carrer que decideixen ordenar i posar en escena alguns dels seus números més elaborats. Així va sorgir el seu primer espectacle 'Qui te la pela?', Una proposta eminentment malabar que va ser inclosa en la 13a Marató de l'Espectacle al Mercat de les Flors de Barcelona (maig de 1996), fet que va permetre que el grup es donés a conèixer al gran públic.

El primer espectacle amb el qual han girat per tot Espanya és el xou itinerant i musical 'Tandarica Orkestar' (2004), que els ha portat als més destacats festivals de teatre de carrer d'Espanya, actuant fins i tot a Mònaco, París o Matanzas (Cuba), i al costat d'alguns dels més importants noms de la música balcànica, com Fanfare Ciocarlia o Emir Kusturica.

'Convictus' és el seu últim treball, que s'acosta descaradament al món de pallasso més grotesc i divertit i en el qual recuperen les seves rutines malabars, equilibris acrobàtics d'altura i la participació del públic. Es tracta d'un format simple, pràcticament de maleta, que s'adapta fàcilment a qualsevol escenari, ja sigui al carrer o sala.

 

Galeria d'imatges

foto-capmaravilla.jpg
foto-capmaravilla.jpg

Document Actions