Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Gairebé un centenar de persones assisteix a la 'I Jornada tècnica sobre teràpies i activitats assistides amb animals'

divendres 06 juny 2008

La Regidoria de Benestar Social i Salut i Carelia Via Social van organitzar per ahir dijous dia 5 de juny la 'I Jornada tècnica sobre teràpies i activitats assistides amb animals. Beneficis de la interacció amb animals i aplicacions pràctiques'. A aquesta jornada, que va tenir a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic de Salou, hi van assistir gairebé un centenar de persones, la majoria professionals de la Salut que treballen amb gent gran o discapacitats, així com veterinaris, ensinistradors i educadors d'animals, procedents de la demarcació de Tarragona, tot i que també hi havia algun de Barcelona.

Amb les conferències i la taula rodona programades durant tot el dia, es va voler difondre els beneficis d'aquestes teràpies complementàries en rehabilitació, apropant els coneixement pràctics als professionals dels serveis sanitaris, socials i educatius per millorar el desenvolupament dels avis, malalts o discapacitats.

Tot això, tenint en compte que 'les interaccions amb animals, siguin teràpies o activitats, han obtingut reconeixement pels seus resultats a la pràctica diària, ja que faciliten el treball de recuperació física, emocional i la integració social de les persones que les reben', segons s'explicava al text de presentació de la jornada, on s'afegia que la finalitat de totes les interaccions amb animals és 'millorar les capacitats físiques i intel·lectuals de les persones amb limitacions'.

Els ponents van ser: Alexia Falco, directora del programa d'interacció animal 'Tan amigos' (Tarragona); la directora de la residència 'Montserrat Cuadrada', de la Fundació Vilaniu (Valls), Cristina Ardanuy; i la coordinadora tècnica de la Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC), Nuria Buira.
La inauguració d'aquesta jornada va estar presidida per l'alcalde del municipi, Antonio Banyeres; la regidora de Benestar Social i Salut, Martina Fourrier; i la presidenta dels veterinaris a la província deTarragona, Cori Escoda

Document Actions