Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Gairebé una vintena de nouvinguts reben un diploma al finalitzar el curs de coneixement de l'entorn a Salou

dijous 24 abril 2008

Gairebé una vintena de persones nouvingudes han finalitzat el Curs de Formació Bàsica de Llengua Catalana i Coneixement de l'Entorn, que van començar el passat mes de febrer al Centre de Formació i Inserció d'Adults de Salou, situat al carrer Ciutat de Reus. L'acte de cloenda va tenir lloc ahir dimarts i va comptar amb la presència de la regidora de Ciutadania i Igualtat, Sonia García, qui va lliurar als alumnes, de diversa procedència geogràfica, (per exemple, del Paquistà, la Índia, Senegal i Rússia) els diplomes d'assistència.

Aquest curs, de 60 hores de durada i impartit en català, s'emmarca dins del Programa Integral d'Acollida Municipal que duu a terme l'Àrea de Ciutadania i Igualtat de l'Ajuntament de Salou i que a la vegada forma part del Pla Territorial de Ciutadania i Immigració del Tarragonès i, més en general, del Pla de Ciutadania i Immigració de la Secretaria per la Immigració de la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu és facilitar que les persones nouvingudes es puguin moure amb més autonomia entre les institucions; així com conèixer el municipi, els serveis i recursos municipials de què disposen i la forma d'accedir als mateixos.

D'aquesta manera es pretén complementar la tasca d'atenció en la recepció i acollida municipal, afavorir una major integració i convivència en base a la cultura i la llengua catalana, potenciar la seva participació en la vida quotidiana de la localitat el més aviat possible i l'aprenentatge del català; i aproximar-los l'administració.

Les classes, consistents en sessions de formació sociocultural i visites als equipaments municipals, han estat impartides per la tècnica d'acollida, Carme Serra; i la tècnica executora que és tècnica de formació i inserció laboral d'ICODE, Esther Graupera.

El proper curs
Precisament, el proper 30 d'abril, una altra vintena de persones començarà el següent Curs de Formació Bàsica de Llengua Catalana i Coneixement de l'Entorn, que finalitzarà el pròxim mes de juliol.

Document Actions