Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Gdansk i Salou units pel programa Comenius Regió

dilluns 26 octubre 2009

A l'IES Marta Mata de Salou se li ha concedit una beca Comenius Regió per a desenvolupar el Projecte de Col·laboració : 'La Multiculturalitat ahir i avui' amb l'institut Gimnazjum nr20 de Dgansk ( Polònia )

Els passats dies del 20 al 23 de setembre la direcció del centre juntament amb dues professores que formen part del PELE (Pla experimental de llengües estrangeres) i com a coordinadors del Comenius van visitar el centre educatiu i la ciutat de Dgansk. Van ser rebudes per les autoritats educatives de la ciutat per intercanviar coneixements i establir vincles de cooperació.

El Comenius-Regio, té com a element diferent d'un Programa de Comenius, el coneixement de la regió i del seu entorn dels centres que hi participen. Per aquest motiu es realitzaran una sèrie d'activitats encaminades a que els alumnes d'ambdós països coneguin l'evolució de Salou al llarg del temps, fent un seguiment dels diferents pobles, fets i circumstàncies que han influït a què Salou sigui el què és ara.
Per aconseguir-ho comptarem amb la col·laboració de l'historiador de Salou, Josep M. Guinovart. A més, es farà una exposició de fotografies que podrà mostrar aquesta evolució al llarg del temps.

La durada d'aquest Comenius-Regio és de dos cursos escolars 2009-10 i 2010-11. Al llarg d'aquest temps es desenvoluparan una sèrie d'activitats vinculades a diferents matèries ( llengua catalana, llengua castellana, anglès, dibuix, tecnologia, educació física, socials i l'aula d'acollida), unes dins el currículum i altres específiques del Comenius.

Tota la comunitat educativa de l'IES Marta Mata està molt engrescada amb el Projecte. Projectes d'aquest tipus poden ajudar a motivar al professorat i a l'alumnat realitzant tasques que poden ser transversals i que treballen les competències bàsiques i aconseguir una convivència en el centre, així com, potenciar els valors de l'esforç, companyerisme i bon clima de treball.

Document Actions