Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Granados: "Salou tindrà una nova estació i una bona connexió amb les línies feroviàries"

diumenge 05 juny 2016

Afegia que "serà el projecte de tren tramvia que està estudiant la Generalitat, el que permetrà unir Salou amb les principals ciutats de la costa i la línia de llarg recorregut del Corredor"

L'alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Territori, Marc Montagut, i tècnics municipals, es van reunir amb el secretario de Estado de Infraestructuras y Transporte, Julio Gómez-Pomar, i d'altres tècnics de RENFE, per tal de tractar sobre la connexió de Salou amb la línia del Corredor del Mediterrani i la construcció de la nova estació Salou-PortAventura.

L'alcalde va reivindicar de nou que "si tenim en compte que Salou és una de les ciutats de Catalunya amb més volum de passatgers i la destinació turística amb més expectatives de l'Estat; això fa que les administracions competents han de planificar una adequada connectivitat ferroviària i una estació com la ciutat mereix per la seva importància". En aquest sentit es fa referir al projecte ferroviari aprovat pel Ministerio de Fomento l'any 2003, que seria la cosa òptima per Salou, perquè preveu la connexió de Salou amb el Corredor cap al nord (Barcelona) i cap al sud (València).

És per aquest motiu que va reclamar al secretari d'Estat, que "han de fer possible que Salou tingui bones connexions amb el sistema ferroviari, i per això s'ha de millorar l'estació, que ha de tenir accés cap a la xarxa de trens convencionals, de rodalies i de llarg recorregut".

Gómez Pomar, davant d'aquesta demanda, va expressar el seu compromís a estudiar intervencions a l'estació de Salou, i a re estudiar també el projecte ferroviari de l'any 2003. Davant d'aquesta poca definició per part de l'Estat, Granados manifesta que "no veiem que des del govern de l'Estat hi hagi hagut voluntat de prioritzar una bona connexió de la Capital de la Costa Daurada amb la xarxa de transport ferroviari de mig i llarg recorregut, com seria d'esperar amb una planificació estratègica".

Respecte al sistema de trens tramvia, que seria la que permetria una bona connexió amb les ciutats de la costa i amb el Corredor, l'alcalde ha manifestat que "la Generalitat ja està estudiant un nou sistema per connectar Salou amb les principals ciutats de la costa i el Camp, i amb les infraestructuras del Corredor i l'aeroport; reconvertint l'actual línia de rodalies de la costa i posant en servei un tren elèctric lleuger i ben integrat a la trama urbana".

Galeria d'imatges

tren.jpg

Document Actions