Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Inaugurada l’exposició del Premi Salou de Recerca Pictòrica Memorial José Luís Rubio a la Torre Vella

dilluns 28 juliol 2014

 
Adrian Espinòs, fou el guanyador d'aquesta edició del concurs amb l’obra ‘La Talla de los tres picos'
 
 
La Torre Vella ha estat escenari de la inauguració de l’exposició de la vuitena edició del Premi Salou de recerca pictòrica que es celebra cada dos anys al municipi. La sala d’exposicions es va omplir el passat dissabte amb una trentena d’obres d’un elevat nivell. Adrian Espinòs, fou el guanyador d'aquesta edició del concurs amb l’obra ‘La Talla de los tres picos’.  En el prestigiós concurs, s’han inscrits un total de 140 artistes. Totes les obres seleccionades, juntament amb les obres premiades,  es podran veure a la Torre Vella, des del 26 de juliol al 5 de setembre de 2014. 
 
El lliurament dels premis va comptar amb la presència de l’alcalde de Salou, Pere Granados, i els germans José Miguel Rubio i Federico Rubio -mecenes del premi-, la comissària de l’exposició, Raquel Medina. També va estar present el crític d'art i periodista Josep Maria Cadena, membre del jurat, el qual va adreçar unes paraules a tots els assistents. També van ser-hi presents el guanyador del Premi i les artistes Regina Giménez i Chus García Fraile que van rebre accèssits per les seves obres. 

Granados, després de felicitar els premiats i a la família que cada dos anys dóna suport al premi i a l’organització per l’excel·lent treball realitzat ha volgut expressar la satisfacció i ha recordat que “aquest premi s’ha convertit en una manifestació artística de primer nivell, i una referència del món de l’art d’àmbit estatal. Per tant aquest concurs permet projectar Salou des de l’àmbit cultural i artístic”.   El batlle va voler remarcar  que “aquest premi està íntimament lligat a la figura de Jose Luís Rubio, generós empresari salouenc, amant de l’art, i promotor i mecenes d’aquest concurs".L'alcalde va voler retre el reconeixement a la seva persona i la seva família pel seu patrocini.


Per part de la família, José Miguel Rubio es va destacar la satisfacció que representa veure plasmat el resultat de la tasca de mecenes, i més en moments tant difícils, tot recordant el compromís que tenia el seu pare Luis Rubio Sáez amb Salou i amb la cultura. 


El guanyador, Adrian Espinòs, es va llicenciar en Belles Arts al 2010 per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat diferents programes d’intercanvi amb universitat de caràcter internacional com Alemania, EEUU i Finlàndia. L’artista ha participat en diferents exposicions col·lectives i en el present any ha realitzat la seva exposició individual sota el nom Transfiguración. 


El Premi Salou de Recerca Pictòrica té el seu origen en la iniciativa de José Luis Rubio Sáez (Madrid 1930 - Salou 2008), una persona emprenedora, un empresari de Salou, fundador de la societat Estructuras Ferru S.A. i amant de l’art.  Ell fou qui impulsà la creació d’un premi de pintura d’alt nivell i caràcter bianual.
Així l’any 2000 el desig de José Luis Rubio esdevingué una realitat. La seva proposta troba el millor acolliment a l’Ajuntament de Salou, que acceptà de molt bon grat el generós oferiment i assumir tot allò inherent a l’organització del concurs. Malauradament, José Luis Rubio només va poder viure les tres primeres edicions del concurs. La seva família va continuar  apostant pel Premi Salou de Recerca Pictòrica sota el patrocini de l’empresa Estructuras Ferru, S.A.

Galeria d'imatges

Tots_amb_premiats_Large.jpg
ATT913619.jpg
Tots_amb_premiats_Large.jpg
ATT913619.jpg

Document Actions