Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

INAUGURADES LES OBRES DE RECUPERACIÓ DE LA PLATJA LLARGA DE SALOU

dimarts 15 març 2005

L'alcalde de Salou, Esteve Ferran, i el director adjunt de La Caixa, Lluís Rullán, acompanyats del delegat del Govern, el subdelegat del Govern central, l'alcalde de Vila-seca, autoritats locals, i directius de la Caixa, Port Aventura i GP Resort (promotors de l'obra), han inaugurat les obres de recuperació i ordenació de la platja Llarga de Salou; un espai que ha estat objecte d'una suau intervenció urbanística amb recuperació d'espai per a l'ús públic, i amb criteris de restauració i conservació de la riquesa i el paisatge autòcton natural. Uns treballs que han tingut gran cura per evitar impactes sobre el mediambient amb plena integració del mobiliari i els serveis instal·lats.
L'actuació ha consistit en recuperar les dimensions i la imatge primigènia de la platja amb el seu sistema de dunes i arenals, la conservació i millora de la pineda i vegetació autòctona, la construcció d'un passeig amb espais públics integrats en el paisatge i envoltats de talussos verds i murets de pedra seca, i on el conjunt ofereix una correcta accessibilitat tant per a minusvàlids, com per a vehicles de servei i emergència (amb un vial rodat d'accés).
L'obra executada incorpora en el recorregut del passeig, els serveis necessaris com aigua potable, enllumenat públic, xarxes de pluvials i de reg i mobiliari urbà. Un dels elements més destacats de l'actuació és la implantació de vegetació autòctona, amb plantació de pins i altres espècies, així com l'enjardinament dels talussos amb arbusts i enfiladisses.
Aquesta intervenció urbanística de recuperació i restauració mediambiental s'ha desenvolupat en una superfície de 2'9 hectàrees.
En definitiva, la platja Llarga recupera la seva identitat originària i es converteix en un lloc públic dotat d'una alta qualitat mediambiental i interès paisatgístic, que s'emmarca dins el projecte global de protecció del litoral de Cap Salou i construcció del camí de ronda fins la platja de La Pineda.

Document Actions