Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Inaugurat un grup escultòric d’homenatge a les dones de Salou

dijous 30 octubre 2014

Servides unes 900 racions a la gran paella popular de celebració de la Festa Major del 30 d’Octubre.

Amb motiu del 25è aniversari de la Segregació, enguany l’Ajuntament ha volgut fer un homenatge al grup de dones del moviment segregacionista i, per extensió, a totes les dones de Salou que lluiten cada dia, dedicant un grup escultòric.


Consisteix en 10 peces d’estructura de ferro de diferents formes i mides, al·legòric d’un grup de dones, situades i distribuïdes entre la font de la plaça del Carrilet, la via Roma i el final de la plaça de l’Onze de Setembre, ha estat inaugurat avui per l’alcalde, Pere Granados, acompanyat per membres de la Corporació, de l’Associació d’Amics 30 d’Octubre i moltes dones, entre elles les filles de l’advocat de la segregació, José Antonio Gallego.

Davant les més de 250 persones assistents, l’alcalde ha tingut emotives i entranyables paraules de record cap “els homes i dones que va donar la força necessària per fer realitat el somni d’un Salou lliure”; i fent referència a la segregació va dir que “ens va permetre iniciar la construcció de la nostra pròpia història i la nostra pròpia identitat com a poble”.

Granados afegia que “arriba el moment que la ciutat ha de fer un sincer reconeixement cap a totes les dones, amb menció especial cap aquelles que van fer possible l’obertura d’un nou horitzó apassionant, ambiciós i ple de grans esperances i propòsits; mostrant una exemplar lleialtat i compromís personal i vital amb el seu poble”.
Deia que és just, però, “fer extensiu aquest homenatge a totes les dones de Salou; a la dona lluitadora i compromesa; agraint la seva incansable lluita pel dia a dia de les seves famílies i per la seva contribució a crear un espai de progrés i de convivència”.

A les tres de la tarda, coincidint amb la tradicional petardada, més de 900 comensals han participat també a la tradicional paellada popular de Festa Major.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

portada_30.jpg
Lalcalde_descobrint_la_placa_dinauguraci_del_grup_escultric_dhomenatge_a_les_dones_de_Salou.JPG
Ungrup_de_dones_salouenques_amb_lalcalde_davant_del_grup_escultric.JPG
Lalcalde_dirigint_el_seu_discurs_amb_motiu_de_lhomenatge_a_les_dones_de_Salou.JPG

Document Actions