Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Interior aprova nova regulació sobre el registre d'armes

dimarts 19 desembre 2023

Amb l'aplicació del Reial decret 653/2023, del 18 de juliol, que modifica el Reglament d'Armes, s'ha introduït un canvi substancial en el registre i control d'armes a tot Espanya.
Aquest decret especifica els tipus d'armes que han de ser inscrites al Registre Nacional d'Armes (RNA), ampliant la seva cobertura més enllà de les armes de foc.

El RNA ara inclourà informació detallada sobre armes de foc, llicències, autoritzacions, permisos, guies de pertinença i altres dades relacionades. A més, s'estableix la necessitat d'inscriure armes que no són de foc, com ara les armes asimilades a les de foc, d'alarma i senyals, d'aire o gas comprimit, armes inutilitzades i defenses elèctriques.

L'article 105 d'aquest reglament estipula que per poder portar i usar armes de la categoria 4.ª fora de l'habitatge, aquestes han d'estar documentades amb targetes d'armes, les quals seran concedides i retirades pels alcaldes dels municipis segons la conducta i antecedents dels sol·licitants. Aquestes targetes seran vàlides només dins dels seus termes municipals respectius.

El Ministeri d'Interior, a través de la Direcció General de la Guàrdia Civil, en un ofici demana als ajuntaments la remissió de còpies de les noves Targetes d'Armes expedides i d'aquelles ja expedides però no remeses anteriorment, a la Intervenció d'Armes i Explosius de Reus. S'han establert terminis específics per a la remissió d'aquestes targetes per assegurar el compliment de la nova normativa.

La nova regulació busca no només millorar el control d'armes, sinó també garantir la seguretat pública i el benestar dels ciutadans.

Document Actions