Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Joan Terol- Jazz Quintet actuarà a Salou aquest dimecres dins del Cicle de Joves Intèrprets

dimarts 25 març 2008

Joan Terol-Jazz Quintet serà el proper grup que participarà en el Cicle de Joves Intèrprets, organitzat per la Regidoria de Cultura. El concert, que serà gratuït, tindrà lloc a la Sala Xavier Turull de l'Escola Municipal de Música de Salou demà dimecres 26 de març a les 20.30 hores. Joan Terol-Jazz Quintet és un grup format per Marcel·lí Bayer (saxo alt), Miguel Serna (contrabaix), Pau Terol i Amigó (piano), Joan Terol i Amigó (bateria) i Idafe Pérez Tabares (trompeta).

Marcel·lí Bayer va néixer a Barcelona l'any 1982 i actualment està estudiant saxofon jazz a l'Escola Superior de Música de Barcelona (ESMuC) i forma part de la Big Band del Taller de músics/Original Jazz Orquestra, la Bandaèria de Xavier Maristany, el Nicolás Sánchez Quintet. A més, és compositor i arranjador del seu propi sextet (Marcel·lí Bayer Sextet) i del trio Tres en un sofá.

El seu company de grup, Miguel Serna, va néixer l'any 1983 i va començar els seus estudis al Conservatori de Música d'Alacant, on va estudiar guitarra clàssica. Als dinou anys es va traslladar a Barcelona per estudiar jazz i rebre classes de baix elèctric, harmonia, arranjaments i combo. Posteriorment, es va introduir al món del jazz amb projectes com Ula Balusa i Naked Quintet. Actualment, també estudia a l'ESMuC.

L'altre integrant del jazz quintet, Pau Terol i Amigó, és nascut a Reus l'any 1982. Es va graduar a l'Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona. Va enregistrar el disc Warming Up liderant el seu propi trio i el disc Night Dancers del Paolo Lattanzi Group. Ha actuat al Festival Internacional de Jazz de Reus, a la nova Jazz Cava de Terrassa i ha estat coordinador i pianista de les jam sessions organitzades al Keyboard Jazz Lounge de Reus.

L'integrant que dóna nom al grup, Joan Terol va iniciar els seus estudis de música al conservatori Municipal de Música de Reus, ciutat on va néixer l'any 1985. Seguidament, es va desplaçar a Barcelona per cursar tot el programa de música de l'Aula de Música Moderna i Jazz de la ciutat. Paral·lelament, va estudiar percussió clàssica a l'Escola de Música de la Selva del Camp. Actualment, Joan Terol encara segueix els seus estudis de música a l'ESMuC. És integrant dels grups Blue Secret, White Heaven, Big Band de l'Aula de Tarragona, Paralelo 28 i Taberssió.

Per últim, Idafe Pérez Tabares que va néixer l'any 1977 a Santa Cruz de Tenerife, ha cursat estudis de música al Conservatorio Superior de Música de la seva ciutat, al Taller de Músics i a l'ESMuC. Ha participat als festivals de jazz de Lugo 2006, de Getxo i Zarautz 2007, de Terrassa 2005 i de Barcelona 2006. Ha col·laborat amb Perico Sambeat, Joe Morris, Kike Perdomo, Alfons Carrascosa i Ramón Díaz, amb qui ha gravat dos enregistraments per a Fresh Sound.

Aquest quintet oferirà aquest dimecres a Salou un repertori integrat per peces com One By One de Wayne Shorter; Butch And Butch de Oliver Nelson; I Remember Clifford de Benny Golson; Shirley's Song de Mike LeDonne; Infra-Rae de Hank Mobley o Seven Steps To Heaven de Víctor Feldman.

Document Actions