Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Administració Oberta de Catalunya visita l’Ajuntament de Salou com a model de modernització administrativa

L’Ajuntament i l’AOC realitzen una trobada per conèixer el model de Salou i extrapolar-lo a altres municipis

dijous 27 maig 2010

L’Ajuntament de Salou i el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya han realitzat avui una reunió de treball amb l’objectiu de compartir la experiència del Consistori en el procés de modernització administratiu. Aquest procés va ser engegat al municipi de Salou a l’any 2007 i ha permès avançar en gran mesura en la implantació progressiva de l’administració electrònica i la conseqüent simplificació. En la reunió de Treball, també han participat proveïdors dels sistemes de gestió triats per l’Ajuntament de Salou pel desenvolupament administratiu del Consistori que poden servir de model per a altres municipis.

El Sotsdirector del Consorci AOC, Miquel Estapé ha destacat "la predisposició política i l’esforç tècnic per la modernització administrativa de Salou" i ha resaltat que "és molt important tenir models d’èxit com el de Salou per arrossegar a altres municipis en la implantació". L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurant que "està satisfet de col·laborar amb el Consorci d’Administració Oberta i de que aquest model s’estigui implantant al consistori" i ha afegit que "permetrà una major col·laboració entre administracions que facilitaran els serveis al ciutadà".

El Consorci Administració Oberta Electrònica de Catalunya (Consorci AOC) té el seu origen en el Pacte per a la promoció i el desenvolupament de la Societat de la Informació a les administracions públiques catalanes signat al Parlament de Catalunya el 23 de juliol de 2001, entre els presidents de tots els grups parlamentaris, el Govern de la Generalitat de Catalunya i els governs locals representats per Localret.

Del Consorci AOC en depèn, com a organisme autònom, l’Agència Catalana de Certificació-CATCert.

Fonamentalment, la missió del Consorci AOC és col·laborar amb les administracions públiques catalanes en l’adopció i desenvolupament de polítiques per a la millora dels serveis públics, mitjançant l’impuls i promoció d’iniciatives, el desenvolupament de productes i la gestió de serveis d'ús intensiu de les tecnologies de la informació i les comunicacions.

Document Actions