Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’agenda l'alcalde i dels regidors de la Corporació es publicarà al web municipal

divendres 13 maig 2016

D’aquesta manera, el consistori avança en el seu compromís de transparència 

La Junta de Govern Local ha acordat la implementació de l’agenda pública per als 21 regidors, a més de la petició on line de cita prèvia amb l’alcalde

El govern també acorda aplicar un seguit de principis ètics que han de regir la contractació pública i l’activitat subvencional


La Junta de Govern local (JGL) d’aquest divendres ha aprovat un paquet de mesures que aprofundeixen en els principis de transparència i bon govern de la ciutat. Així, ben properament es podrà consultar l’agenda de l’alcalde i de la resta de regidors i regidores de la Corporació Municipal Salou. D’aquesta manera, el conjunt de la ciutadania podrà consultar les activitats dels regidors derivades de l’exercici del seu càrrec públic: actes oficials o institucionals, reunions de treball, amb particulars o representants d’entitats, institucions o empreses, sempre respectant els principis que marca la Llei de protecció de dades. La publicació de les agendes, aprovada avui en Junta de Govern, “és una mesura que va encaminada a facilitar la transparència en l’activitat de tots els membres del consistori”, apuntava el regidor de Noves Tecnologies i Qualitat Jesús Barragán i s’ha posat a disposició de tots els grups municipals.

A més, la JGL també ha donat llum verda a la petició de cita prèvia amb l’alcalde a través del portal www.salou.cat/Ajuntament/organització/Cita prèvia de manera que destina part de la seva agenda a l’atenció directa amb els ciutadans que així ho sol·licitin; una mesura que ja s’ha implementat amb els regidors de govern de la Corporació. “Entenem que aquest seguit de mesures fomenten la transparència, l’accés a la informació, el bon govern i el govern obert ja que tenim un ferm compromís de donar eines als ciutadans destinataris dels serveis públics per tal que coneguin quines són les funcions de les administracions i com treballen els seus representants”, assegurava Barragán.

Principis ètics de contractació

Un altre dels acords que s’ha adoptat aquest matí en JGL afecta a la inclusió dels principis ètics i regles de conducta en les bases de convocatòria de subvencions i en els plecs de clàusules contractuals que du a terme l’Ajuntament de Salou. A tal efecte, aquest acord preveu, entre d’altres qüestions, comunicar immediatament a l’òrgan que concedeix de les subvencions les possibles situacions de conflicte d’interessos; a més de no realitzar cap acció que pugui vulnerar els principis d’igualtat d’oportunitat i lliure concurrència; no realitzar accions que posin en risc l’interès públic; revelar qualsevol pagament en concepte de comissió o similar en relació amb relació a l’obtenció de la subvenció o el contracte; a més d’observar els principis, les normes i els cànons ètics propis de les activitats, entre d’altres mesures que passaran a incorporar-se de facto en les obligacions de la corporació. L’acord també determina els efectes d'un eventual incompliment d'aquests principis.

Galeria d'imatges

portal.jpg

Document Actions