Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament construeix una rotonda al final del carrer del Vaporet per millorar l’area geogràfica denominada 'Racó de Salou' i la mobilitat de la zona

diumenge 30 octubre 2022

Gràcies a la col·laboració de l’Autoritat Portuària de Tarragona i l’Ajuntament de Salou ha estat possible l’arranjament d’aquest espai


Es facilita el trànsit que es concentra en aquest punt, tant dels autocars turístics, com dels vehicles dels veïns i les veïnes; i també dels vehicles que accedeixen al recinte tancat i custodiat per l’Autoritat Portuària de Tarragona

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del cap provincial de Costes, Antoni Espanya; del regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut; el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González; altres regidors i regidores de Govern, i veïns i veïnes residents a la zona ha visitat aquest matí festiu del 30 d’Octubre les obres d’adequació del Racó de Salou, que han consistit en la construcció d’una rotonda al final del carrer del Vaporet, per tal de millorar l’àrea geogràfica denominada, històricament, com a “Racó de Salou”, així com la seva mobilitat.

L'alcalde Pere Granados, ha explicat que s’ha fet una obra “que era del tot necessària per ordenar el final del carrer del Vaporet, al punt final del terme municipal de Salou”; i també “perquè el Racó llueixi com realment es mereix”, a més de “millorar-ne la mobilitat”. En aquest sentit, “la rotonda ha quedat molt bé, tant per a les persones com per als vehicles, perquè puguin girar”, ha assenyalat. A més, ha remarcat la importància del punt en qüestió, perquè és la porta d’entrada, a llevant, al Camí de Ronda del litoral salouenc.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, ha recordat que “gràcies a la col·laboració de l’Autoritat Portuària de Tarragona i de l’Ajuntament de Salou ha estat possible la millora d’aquest espai, amb la costrucció d’una rotonda al final del carrer del Vaporet, que té 24 metres de diàmetre; una obra que ha tingut un pressupost de més de 120.000€”.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha explicat que “es facilita el trànsit que es concentra en aquest punt; així com els moviments dels autocars turístics dels establiments hotelers, dels vehicles dels veïns i veïnes de la urbanització residencial del Cap Salou, dels de càrrega i descàrrega; i també dels vehicles que accedeixen al recinte tancat i custodiat per l’Autoritat Portuària”.

L’entorn ofereix, ara, una millor imatge i serà un nou punt d’accés a la platja del Racó de Salou.

També, aquesta mateixa setmana, l’Ajuntament finalitza els treballs de recuperació natural dels sorrals existents en aquest espai, amb la replantació de vegetació autòctona dunar, de roquissar i màquia litoral, tot convertint la platja del Racó de Salou, en l’inici, a l’est, de l’entorn conservat del Cap de Salou.

La inversió dedicada, per part de l’Ajuntament, a la recuperació d’aquest espai ha servit per millorar l’aspecte de l’inici del terme municipal de Salou, a llevant; el final del passeig de la Pineda -Vila-seca-, i els accessos als terrenys de l’Autoritat Portuària.

Cal dir que hi ha disponible un aparcament per a discapacitats i tres punts de càrrega i descàrrega.

Senyalització, amb lletres d’acer

Atès que el Racó de Salou és l’inici del terme municipal de la capital de la Costa Daurada, l’Ajuntament, per tal de senyalitzar bé aquest límit sobre el terreny, ha instal·lat unes lletres escultòriques d’acer que donen la benvinguda i marquen la toponímia històrica de l’indret “Racó de Salou”.

El nom d’aquest lloc ja figura com a “Racó de Salou” a la cartografia més antiga d’aquesta part del litoral i als primers plànols cadastrals.

Igualment, es denomina així la partida que correspon a la part est del Cap de Salou i, fins i tot, l’actual platja de la Pineda apareix amb aquesta denominació de “Platja del Racó de Salou”, a molta de la cartografia antiga.

Galeria d'imatges

2.jpg
P1570673 .jpg
P1570634.JPG
P1570640.JPG
P1570662.JPG
P1570678.JPG

Document Actions