Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou acorda amb les associacions comercials i de la restauració algunes ajudes per a aquest any 2021

dijous 22 abril 2021

Davant la preocupació i la incertesa que encara envolta enguany les activitats comercials del municipi, l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat dels regidors de Gestió Econòmica i de Promoció, s’ha volgut reunir amb representants de l’Associació Empresarial Turística de Salou (ASETS); l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Salou (AEH-Salou), i l’Associació Shopping Salou, per tal de tractar i acordar algunes ajudes per afrontar l’any 2021

De la reunió n’han sortit propostes a estudiar i implementar, que tothom ha coincidit a qualificar de justes i raonables, perquè suposen un nou gest de col·laboració municipal per ajudar el sector comercial i empresarial a mitigar l’impacte de la crisi provocada per la pandèmia.

En aquest sentit, tant l’alcalde com els regidors han deixat clara la voluntat política de fer front comú per a la reactivació dels sectors comercials i de la restauració salouencs, remarcant que “quan hi ha voluntat de seure en una taula i exposar les demandes de forma raonable i raonada, és quan es poden plantejar solucions viables”.       

La reunió ha servit, doncs, per plantejar algunes mesures que ara seran estudiades per poder aplicar-les aquest any. En concret, s’acorda que tots aquells negocis d’establiments comercials i d'oci que s’hagin vist obligats a tancar per llei, es podran beneficiar de les corresponents exempcions de pagament d’algunes taxes (com ara la de les escombraries) en aquell període que han hagut de restar sense activitat. També aquelles activitats que es considerin inviables per les circumstàncies, i, per tant, que no hagin pogut obrir, se’ls aplicaria la mateixa regla, prèvia comunicació i informe a l’Ajuntament. També s’ha posat damunt la taula altres supòsits que caldrà estudiar si es poden articular, jurídicament.       

A la trobada hi han participat la presidenta de l’Associació Empresarial Turística de Salou (ASETS), Elaine Mcparland, i el president de l’Associació Shopping Salou Comerciants i Empresaris, Juli Vilaplana; acompanyats d’altres membres de les seves respectives juntes; i els  regidors de Gestió Econòmica, Yeray Moreno i de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez.

 

Document Actions