Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou, Agbar i Creu Roja acorden desplegar el Programa ONA Activa’t per millorar l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat

dilluns 03 abril 2023

El programa d’acció social ONA Activa’t és fruit de l’aliança entre l’Ajuntament de Salou, Agbar i Creu Roja

La iniciativa té com a objectiu principal fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat dels participants i acompanyar-los en el procés de recerca de feina i treball digne

 

L’Ajuntament de Salou implantarà el projecte ONA Activa’t, en col·laboració amb Agbar i Creu Roja Tarragona. L’alcalde de Salou, Pere Granados, i Felipe Campos, director d’Acció Social d’Agbar, van acordar, en el decurs d’una reunió celebrada el dia 31 de març, el desenvolupament d’aquest programa social, destinat a fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de persones beneficiàries del fons de solidaritat de l’aigua d’aquest municipi del Tarragonès.

A través del Programa ONA Activa’t (Ocupació, Necessitats bàsiques i Apoderament), es volen potenciar les competències personals i laborals de les persones en situació de vulnerabilitat, donant-los suport en la cobertura de les necessitats bàsiques, perquè puguin millorar la seva ocupabilitat i accedir a feines de qualitat.

El programa ONA contempla les diferents fases d’acompanyament de la persona que es troba en situació d’atur. Així, el projecte parteix d’un diagnòstic inicial de situació respecte de l’ocupabilitat i les necessitats bàsiques de cada participant del programa. A partir d’aquí, el programa preveu accions d’orientació laboral, càpsules formatives per a la millora de competències bàsiques, formació tècnica i específica, intermediació, prospecció laboral i acompanyament a l’entrevista, amb la cobertura de necessitats bàsiques i una avaluació d’impacte per conèixer els canvis generats per la participació al programa.

A través d’aquesta aliança entre l’Ajuntament de Salou, la Creu Roja i Agbar, el programa ONA Activa’t acompanyarà i potenciarà les competències personals i laborals de 10 persones en situació de vulnerabilitat del municipi. Per ser elegibles, les persones participants han de ser perceptores del Fons de Solidaritat de Salou.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “des de l’Ajuntament, i des de l’Equip de Govern, tenim com a prioritat donar suport a la ciutadania, especialment, a aquelles persones en situació de vulnerabilitat, per tal de garantir els seus drets i necessitats bàsiques, així com l’accés a un treball digne”. Ha valorat molt positivament aquest programa social, ja que aquesta col·laboració “ens permetrà unir esforços per tal d’oferir-los les eines i competències necessàries, adaptades a cada persona, per tal d’ampliar-los el ventall d’opcions a l’hora de trobar feina”.

El director d’Acció Social d’Agbar, Felipe Campos, per la seva banda, ha remarcat: “és clau reforçar la unió i el treball col·laboratiu entre el sector social, públic i privat, per impulsar accions i programes com l’ONA Activa’t, i accelerar una transformació social que garanteixi un futur més pròsper i digne per a totes aquelles persones que més ho necessiten”. Campos ha assenyalat que l’impuls d’iniciatives com aquesta “és imprescindible per trencar la cronificació de la desigualtat. La reinserció laboral és una eina bàsica de recuperació per a les persones que reben suport. Cal empoderar-les i acompanyar-les en la consecució de la seva autonomia econòmica i l’estabilitat que dona tenir feina”.

El programa ONA va néixer l’any 2020 i és fruit d’un acord entre Creu Roja i Agbar, amb la col·laboració de Tàndem Social. El programa acompanya, de forma integral, les persones que participen, també, quan ja han obtingut una feina, intentant reforçar la seva autonomia personal i laboral, al màxim.

Galeria d'imatges

IMG_20230331_133514.jpg

Document Actions