Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou ajorna el pagament de taxes i impostos per a aquest any 2021

dimecres 12 maig 2021

S’ha ajornat el termini d’abonament de les següents taxes: Impost sobre Béns Immobles (IBI); Taxa de recollida de residus al domicili/locals; Taxa del Mercat Municipal; Taxa del Mercadet d’encants (dilluns); i Taxa de Platges

 

L’Ajuntament de Salou ha decidit ajornar el pagament d’algunes de les taxes i impostos per a aquest any 2021 i modificar, d’aquesta manera, el calendari fiscal per a aquest exercici, amb l’objectiu d’alleugerir la càrrega econòmica a les famílies i al teixit econòmic i turístic, de cara a aquest 2021, atesa la situació de crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19.

En aquest sentit, s’ha ajornat el termini d’abonament de les següents taxes: Impost sobre Béns Immobles (IBI); Taxa de recollida de residus al domicili/locals; Taxa del Mercat Municipal; Taxa del Mercadet d’encants (dilluns); i Taxa de platges.

Pel que fa a l’Impost sobre Béns immobles (IBI) i a la Taxa de recollida de residus al domicili/locals, aquests es podran abonar des del 15 de juny i fins al 2 de novembre, i el càrrec domiciliat es farà, finalment, l’1 de setembre, un mes després de la data prevista, inicialment.

Així mateix, pel que fa a la Taxa del Mercat Municipal, el primer termini de pagament s’ha allargat fins al 30 d’abril, i, el segon s’ajorna, essent, finalment, de l’1 de setembre al 2 de novembre. Els càrrecs de la domiciliació s’han fet, el primer, el 30 d’abril, i, el segon s’ajornarà fins al 2 de novembre.

També s’allarga el termini per poder pagar la Taxa del Mercadet d’encants dels dilluns i la Taxa de Platges, que es podran abonar fins al 2 de novembre.

L’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i la Taxa de Guals es mantenen, i es podran pagar fins al 15 de maig. El càrrec de la domiciliació es va fer el passat 15 d’abril.

Finalment, l’Impost Activitats Econòmiques (IAE) i la Taxa de Conservació del Cementiri es podran abonar del 15 de setembre al 15 de novembre; i el càrrec de la domiciliació es farà el 15 d’octubre, tal i com ja estava previst inicialment.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “des de l’inici de la pandèmia, treballem per ajudar la població en tot el que ens sigui possible i hem posat a l’abast de la ciutadania i dels sectors empresarials del municipi mesures i paquets que garanteixen el benestar i la qualitat de vida de les persones i contribueixen, també, a la reactivació econòmica, amb l’objectiu de fer front, amb èxit, als efectes de la crisi provocada per la COVID-19”. En aquest sentit, ha assegurat, “des de l’Equip de Govern romandrem, sempre, al costat del nostre teixit econòmic i empresarial, i continuarem treballant en la mateixa línia, per contrarestar els efectes negatius de la pandèmia sobre les famílies de Salou”.

Per la seva banda, el regidor de Gestió Econòmica i Hisenda, Yeray Moreno, ha dit que “esperem que, amb aquesta i altres mesures ja anunciades, i juntament amb la reobertura de la mobilitat, puguem parlar d'una reactivació i recuperació total, al més aviat possible”.

Document Actions