Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou, al costat de les persones afectades per la malaltia d’alzheimer, els seus familiars i cuidadors

El consistori ha volgut transmetre les seves felicitacions nadalenques i Acció Social ha mantingut una reunió de treball amb l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Salou (AFAS)

dijous 22 desembre 2011

Durant aquestes dates nadalenques l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Salou (AFAS) desenvolupa una sèrie de tallers per als malalts d’estimulació cognitiva amb la participació de familiars i cuidadors, al Centre Sociosanitari  i Residència Assistida STS Grup.

Es tracta d’activitats amb petites mostres afectives, realització de treballs manuals per regalar amb els quals es pretén pujar l’autoestima de les persones afectades per l’alzheimer.

Pascual Roche, president de l’Associació Familiars d’Alzheimer de Salou (AFAS), ha rebut en aquestes jornades a Pedro Lavilla, regidor d’Acció Social i Ramon Pascual, regidor de Salut Pública, per establir les pautes de col·laboració i elaborar d’un calendari de treball per millorar el servei del centre de dia conjuntament amb el Grup STS que gestiona el Centre Sociosanitari.

Posteriorment, han estat partícips d’aquestes sessions d’estimulació cognitiva al malalt, trobada a la que  s’ha afegit la regidora de Participació Ciutadana, María José Rodríguez.

Pedro Lavilla, regidor d’Acció Social, ha recordat que aquesta es la segona reunió que la seva regidoria ha tingut amb l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Salou (AFAS), i va assenyalar “que estem treballant activament, AFAS, Acció Social i Grup STS que gestiona el centre,  per augmentar el nombre de places del centre de dia i establir una sèrie de millores que en breu es podran concretar, aquesta nova reunió ampliada amb la regidoria de Salut Pública, és un clar exemple". Tot seguit, el regidor Pedro Lavilla, va felicitar les festes a les persones afectades amb la malaltia del centre, familiars i cuidadors, als quals va qualificar "d’autèntics herois i heroïnes a l’ombra”.

Ramon Pascual, com regidor de Salut Pública i María José Rodríguez com a regidora de Participació Ciutadana es van interessar també per conèixer els recursos i professionals de la comunitat relacionats amb la malaltia i els van transmetre personalment els seus millors desitjos per aquestes dates i el nou any que comença.

María José Rodríguez, va destacar “la importància de la col·laboració i participació de la ciutadania amb les diferents entitats municipals; ja que ens enriqueix com a grup i ens millora com a persones”.

Per la seva banda, Ramon Pascual va expressar als malalts, familiars i cuidadors la seva admiració per l’excel·lent treball desenvolupat i va fer una crida a la societat per col·laborar “cal retornar a aquestes persones tot  l’afecte i la dedicació que es mereixen i oferir-les els millors dels futurs”.

Pascual Roche va agrair la presència dels regidors del govern, dels familiars dels malalts i cuidadors i va elogiar el treball dels seus companys de l’Associació AFAS: Àngel Gómez (vice-president d’AFAS); Sara Piñero (coordinadora); Encarni Guerrero (tresorera); Juanjo Gabriel (secretari); Guifré Cardona (psicòleg); Mercè Marín (col·laboradora del Grup de Dones de Salou); Carmen Barros (tallers d’activitats) i els va encoratjar a “continuar treballant amb la mateixa il·lusió i esforç”.

Galeria d'imatges

DSCF2449.JPG
DSCF2449.JPG

Document Actions