Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou aprova l’ajornament de la taxa d’obertura de locals comercials per donar facilitats a l’empresari

La Junta de Govern Local ha aprovat les bases que regulen aquesta mesura

dilluns 30 gener 2012

La regidoria de Gestió Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Salou, amb la finalitat de pal·liar els problemes de liquiditat que tenen moltes empreses a l’hora de dur a terme els pagaments de les taxes d’obertura dels locals comercials  ha decidit continuar endavant amb les mesures d’ajornament. Es tracta, segons el regidor, de donar facilitats per emprendre nous negocis al municipi, regulant per aquest any 2012 unes bases que ajudin als empresaris a iniciar activitats al municipi mitjançant l’ajornament del pagament de les mateixes.
“És una mesura de comprensió de la situació econòmica dels empresaris que en plena crisis volen iniciar una activitat perquè el que pretenem des del govern és promoure i incentivar la implantació de noves empreses i activitats al municipi de Salou”, ha assenyalat Jesús Barragán.   És a dir, si un empresari ha de fer front a la taxa municipal d’obertura, en una situació de manca de liquiditat en el seu començament podrà acollir-se a aquesta mesura per tal de no haver de buscar un  finançament extern (crèdits bancaris) i esperant a comptar amb els propis recursos generats durant els primers mesos de l’exercici de l’activitat  per tal de fer front a les despeses fiscals de la taxa d’obertura municipal.
La persona sol·licitant ha de reunir la condició d’empresari (persona física o jurídica), segons la legislació mercantil i fiscal vigent i ha de sol·licitar iniciar una activitat econòmica comercial al municipi de Salou (comerç, serveis, hostaleria, hotels, etcètera). A més, l’objecte de l’ajut o ajornament, podrà aplicar-se a una o vàries activitats iniciades per l’empresari i cal tenir present que per l’aplicació d’aquest ajut, l’empresari pot ser titular d’altres activitats ja iniciades, sense perjudici d’iniciar-ne una de nova al seu nom que serà l’objecte de l’ajut.

Si la notificació del meritament de la taxa d’inici d’activitat es produeix abans del 15 de març de 2012, la data límit de pagament és fins el 30 d´abril  de 2012; entre el 16 de març i el 15 de juny de 2012, la data límit de pagament és fins el 31 de juliol de 2012.
El regidor de Gestió Econòmica i Hisenda,  ha conclòs que “aquesta és una més de les mesures que està impulsant l’Ajuntament  dintre del seu Pla per fomentar l’estalvi i facilitar als contribuents el pagament dels impostos i altres taxes”.
Els empresaris podran formalitzar l’ajornament a través d’una instància a les oficines de l’OAC.

Fitxers adjunts

Document Actions