Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou aprova una Declaració Institucional unànime de tots els grups polítics municipals, amb motiu de la pandèmia COVID-19

dimecres 29 abril 2020

 
Avui s’ha realitzat, amb èxit, el primer ple telemàtic de la història del municipi
 
La sessió plenària s’ha iniciat amb un minut de silenci per les víctimes de la COVID-19, un moment ple de solemnitat i respecte
 
L’alcalde, Pere Granados, ha fet referència a la necessitat de treballar tots i totes, conjuntament, societat civil i classe política, per tal de donar exemple a la ciutadania
 
Es col·locarà una bandera de Salou amb crespó negre a la façana de la Casa Consistorial, des de l'aprovació de la declaració, i fins a la finalització oficial de la crisi sanitària
 
 
El primer ple municipal telemàtic de la història de Salou s’ha celebrat avui dimecres, dia 29 d’abril, amb la presidència de l’alcalde de Salou, Pere Granados, i la participació de tots els regidors i regidores dels diferents grups municipals: Sumem per Salou (7), PSC (5), ERC (4), C’s (4) i PP (1).
La sessió plenària s’ha iniciat amb un minut de silenci per les víctimes de la COVID-19, un moment ple de solemnitat i respecte. 
 
El principal punt de l’ordre del dia d’aquest plenari, que s’ha realitzat, amb èxit, per videoconferència, ha estat l’aprovació de la Declaració Institucional de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Salou, amb motiu de la pandèmia COVID-19.
 
Una declaració que ha recollit sis disposicions que han estat verbalitzades per l’alcalde de Salou, Pere Granados, i per tots i cadascun dels portaveus dels grups municipals. 
 
El batlle ha llegit la introducció de la Declaració, manifestant que “el món sencer està afrontant moments molt complexos i difícils, com a conseqüència de l'emergència sanitària i social provocada per la Covid-19, que ha comportat l'aprovació del Reial Decret d'Estat d'Alarma al nostre país”. Granados ha fet esment a les desenes de milers de contagis i més de 20.000 morts a Espanya, per la qual cosa “el nostre país està de dol i els governs locals, els més propers als veïns i famílies que han experimentat la pèrdua d’un ésser estimat, no poden romandre al marge del dolor de tants espanyols”. 
 
El president de la Corporació ha afirmat que “l’actual situació està tenint un gran impacte en l’economia de les nostres famílies, dels nostres comerços i de les nostres empreses, i Salou no és una excepció”. En aquest sentit, ha dit que “els salouencs i les salouenques esperen, dels seus representants, que treballem cada dia pel bé comú i que adoptem decisions i compromisos que ajudin a millorar la vida del nostre poble”. Per la qual cosa, “tots els grups integrants del plenari de Salou volem donar exemple actuant des del respecte institucional, el diàleg permanent i el màxim consens; expressant a la ciutadania una posició d'absolut servei a l'interès general del municipi; i compartint amb els nostres veïns el seu compromís solidari, la seva consciència i la seva exemplar conducta”.
 
El portaveu del Partit Popular ha llegit el primer paràgraf de la Declaració Institucional, tot mostrant “els condols i solidaritat del ple envers els familiars de totes les persones que han perdut la vida". "El poble de Salou està amb tots vosaltres i comparteix el vostre sofriment”, ha dit.
 
A continuació, el Grup Municipal de Ciutadans ha manifestat que “en senyal de respecte i condol es col·locarà una bandera de Salou amb crespó negre a la façana de la Casa Consistorial, des de l'aprovació d'aquesta declaració i fins a la finalització oficial d'aquesta crisi sanitària”.
 
Per la seva banda, el Grup Municipal d’ERC ha mostrat el “reconeixement al personal sanitari, forces i cossos de seguretat, protecció civil, bombers, plantilla de neteja i equips d'atenció social, per realitzar, a hores d'ara, serveis essencials per a tota la comunitat”. Així mateix, ha subratllat l’acció i professionalitat de totes les persones que en la seva tasca diària treballen pel benestar de la població, tant en l'àmbit públic com privat”.
 
El Grup Municipal del PSC ha reiterat la “disponibilitat i ajuda al Govern d’Espanya i al de la Generalitat per a una permanent coordinació, transparència i informació, amb l’objectiu de treballar complementàriament en quantes accions permetin protegir la nostra població”.
 
El portaveu de Sumem per Salou ha afirmat que “s’establiran totes les mesures socioeconòmiques que estiguin al nostre abast perquè ningú no es quedi enrere o es pugui veure en situació de vulnerabilitat, amb especial atenció a famílies, col·lectius vulnerables, persones que han perdut la feina i aquells / es autònoms, comerços minoristes, pimes i empreses que s'han vist obligats a tancar la seva activitat, amb motiu de la quarantena”.
 
Al final del ple, l'alcalde Pere Granados ha agraït les aportacions de tots els grups municipals, i ha felicitat a tots els regidors i regidores de la Corporació per aquest important consens assolit al voltant d'una situació que preocupa, com són les conseqüències socioeconòmiques generades per la crisi sanitària, i que “només amb el treball conjunt tenim garanties per superar-les”. En aquest sentit, ha dit que “més que mai, és necessari l'esforç solidari de la societat civil, la clase política i els sectors econòmics, fent possible la suma d'esforços que ens ha de fer superar una situació que ens afecta a tots”.
 
Manifestava, també, que “la nostra declaració deixa ben clar que, davant d'aquests problemes, persones, famílies, col·lectius i sectors de la nostra economia no estan sols. I això vol dir que atendrem fins l'impossible les necessitats bàsiques de la nostra societat i farem front comú, impulsant i prenent la iniciativa, si cal, per amortir la destrucció dels negocis i revitalitzar la seva activitat comercial o turística".
 
 

Document Actions