Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou aprovarà un pressupost que prioritzarà els serveis al ciutadà

Les inversions per l’any 2011 es van aprovar al pressupost del 2010 per tal de garantir-les davant el decret de Zapatero que limitava l’endeutament dels ajuntaments

dimarts 23 novembre 2010

El ple de l’Ajuntament de Salou aprovarà demà al matí, entre d’altres punts, el pressupost per a l’any 2011 que ascendeix, sense inversions, un total de 38.487.687 euros, quantia que suposa un 4,09% menys que l’any anterior. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat que aquesta reducció en la despesa “no minvarà en cap cas ni la quantitat ni la qualitat dels serveis al ciutadà ni les subvencions a les entitats perquè és el que hem volgut prioritzar per sobre de tot” i ha afegit que “tot i que l’Ajuntament de Salou té capacitat  econòmica suficient es fa un gestió molt acurada dels recursos”.
El pressupost en inversions per 2011 serà de 2.308.200,97 euros tenint en compte que s’inclou l’import aprovat en la darrera ampliació de pressupost municipal de 2010. Davant el possible decret de Zapatero que limitava l’endeutament municipal pel proper any i amb l’objectiu de garantir les inversions, l’Ajuntament va incloure el pressupost d’aquestes obres en el pressupost d’enguany i ja van ser finançades íntegrament amb crèdits. Les inversions són la Reforma del Casc Antic i actuacions de millora general, la reforma de la font lluminosa (Passeig Jaume I i la plaça adjacent) i l’edifici de la Masia Catalana per la promoció econòmica.
El regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán, ha explicat que  “és tracta d’un pressupost on es prioritza la contenció i l'optimització dels recursos, adequat a la realitat amb un grau màxim d’austeritat garantint prioritàriament els serveis als ciutadans”
El pressupost promou  la contenció de la despesa que afronta una profunda retallada en el capítol 1, de personal. En concret, en despesa en personal, es dona una disminució de 800.000 euros respecte al pressupost anterior. Aquest punt ascendeix a la quantitat de 15.865.418 que suposa un 4,80% menys respecte a l’aprovat l’any passat. En aquest sentit, el regidor de serveis interns, Jesús Barragán, ha afirmat  que  “respon a un profund estudi i anàlisi del conjunt de tot el personal de la Corporació.”
Pel que fa a les despeses de bens corrents i serveis es veu disminuït a 611.033 el que suposa un 3,59% menys que l’any 2010 quedant per tant en 16.392.800. Tot i que implica una reducció en la despesa, Barragán ha explicat que “es garanteixen les contractacions tot i que està en marxa una revisió de les principals concessions per adequar-les a la nova realitat”.”
Destaquen especialment en aquestes partides les quantitats destinades a millores en les platges per import de 55.000 i la construcció de la pista a l’aire lliure de 55.000 euros i la construcció de la pista a l’aire lliure al Cap Salou per import de 120.000 euros. També destaquen les partides destinades a la millora del carrer i zones públiques incloses les millores a través dels Plans d’Ocupació.
El regidor de Turisme, Alberto del Hierro, ha repassat també el pressupost destinat al Patronat de Turisme i ha agraït "la generositat de la Corporació per mantenir la línia pressupostària i l’assignació de 1.845.000 euros". D’aquest, un total de 541.670 euros es destinarà a la promoció exclusiva de la marca de Salou i la resta a despeses de personal.  Del Hierro, ha explicat també "que en aquesta promoció la Corporació espera tornar a realitzar el campionat del Ral.li Catalunya-Costa Daurada".

Galeria d'imatges

premsa.JPG

Document Actions