Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou cedeix una sala del Parc Botànic a l’Associació AFAS com a Àrea de Respir

Des de maig d’enguany, es podria convertir en un espai per desenvolupar diferents tallers

dimarts 20 març 2012

L’Associació Familiars Alzheimer de Salou (AFAS) ha celebrat la seva assemblea anual, on es va fer balanç de la seva actuació durant l’any 2011 i els projectes futurs; reunió que va comptar amb la presència del regidor d’Acció Social, Pedro Lavilla i del regidor de Salut Pública i Qualitat Ambiental, Ramon Pascual, ambdós en representació del consistori salouenc.

Durant l’assemblea també es va explicar la participació de l’entitat en diferents tallers i activitats amb els familiars i víctimes d’aquesta patologia al Centre Sociosanitari i Residència Assistida de Salou i la seva voluntat d’ampliar el nombre de dies setmanals per realitzar els tallers d’estimulació cognitiva.

Actualment l’entitat AFAS realitza els tallers només els dilluns i dimecres, de 10:30  a 12:30h al Centre Sociosanitari i Residència Assistida de Salou del carrer Pau Casals; però aviat es realitzaran a la seu que l’associació té al Centre Cívic en el mateix horari, durant els cinc dies de la setmana, és a dir de dilluns a divendres.

En el transcurs de la reunió, també es va acordar utilitzar alguns dies, una sala del Parc Botànic de Salou, com a Àrea de Respir per a familiars i malalts d’alzheimer i des de l’1 de maig d’enguany com a espai de tallers permanent.

El servei de Respir, deixa com el seu nom indica respirar i es converteix en un àrea necessària per a les famílies que tenen al seu càrrec persones grans o amb una discapacitat psíquica i també per als mateixos pacients en les seves activitats diàries.

Pedro Lavilla, regidor d’Acció Social, va assenyalar que “l’Àrea de Respir permetrà aprofitar l’espai del Parc Botànic i dignificar l’entorn amb activitats a l’aire lliure en benefici a la ciutadania”. Tot seguit, el regidor Pedro Lavilla, va manifestar un cop més, "el ferm propòsit de la regidoria d’Acció Social per establir un diàleg obert i fluid amb totes les entitats que vulguin millorar la qualitat de vida i els serveis per als veïns i veïnes de Salou”.

El regidor de Salut Pública i Qualitat Ambiental, Ramon Pascual, ha assegurat que “la iniciativa de l’alcalde de cedir a AFAS una de les sales del Parc Botànic és molt adequada ja que, d’aquesta manera, els malalts podran gaudir d’un espai immillorable i desenvolupar les seves activitats en un entorn molt confortable”.

L’Associació Familiars Alzheimer de Salou (AFAS) que assisteix a uns 12 pacients està presidida per Pascual Roche i disposa del següent equip humà i de col·laboradors: Àngel Gómez (vice-president); Sara Piñero (coordinadora); Encarni Guerrero (tresorera); Juanjo Gabriel (secretari); Guifré Cardona (psicòleg); Carmen Barros (tallers d’activitats); Mercè Marín (col·laboradora del Grup de Dones), entre d’altres col·laboracions familiars i de personal adherit.

Galeria d'imatges

Foto_Parc_Botnic.JPG
Foto_Parc_Botnic.JPG

Document Actions