Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou constitueix un comitè per definir les estratègies i prendre decisions per minimitzar els riscos higiènic-sanitaris a les platges del municipi

dimarts 26 maig 2020

El comitè, creat per Decret d'Alcaldia, elaborarà el corresponent pla de contingència, amb capacitat executiva per fer efectiu l’establert a les guies i/o altres estipulacions sanitàries, amb motiu de la pandèmia

 

L’Ajuntament de Salou ha constituït, recentment, un comitè municipal per tal de definir les estratègies i prendre decisions per a la minimització dels riscos higiènic-sanitaris per COVID-19 a les platges de la ciutat. El comitè, creat per Decret d'Alcaldia, s’encarregarà d’elaborar el corresponent pla de contingència, amb capacitat executiva per fer efectiu l’establert a les guies i/o altres estipulacions sanitàries, amb motiu de la pandèmia.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “la creació d’aquest comitè ens permet poder aprofundir en aquelles qüestions que requereixen una atenció primordial i personalitzada”, i aconseguir que “la tornada a la normalitat es faci amb les màximes garanties de seguretat i d’higiene, per tal de poder protegir, en tot moment, la salut de la ciutadania, que és la nostra prioritat absoluta”.

Per la seva banda, la presidenta del comitè i regidora de Platges: Qualitat i Pla d'Usos, Julia Gómez, ha explicat que “el nostre objectiu és establir els protocols d’actuació i de protecció necessaris per tal que la reobertura de les instal·lacions no provoqui l’augment del risc de contagi; i puguem, d’aquesta manera, mantenir les platges del municipi lliures de coronavirus”.

Cal dir que el Govern estatal, junt amb les Comunitats Autònomes, tenen l’objectiu de coordinar un protocol sanitari únic enfront la COVID-19 per preparar la reobertura del sector turístic, conforme se suavitzin les mesures de confinament.

En aquest sentit, l’Ajuntament, com a òrgan gestor de les platges de Salou, és qui ha de definir les mesures de seguretat i higienic-sanitàries a adoptar pels usuaris i usuàries en aquests espais, que hauran de ser senyalitzades degudament; i, per aquesta raó, s’ha constituït el comitè municipal.

Així, el comitè, a través del pla de contingència, ha d'identificar els riscos existents per al contagi en zones, com ara els accessos, el sorral, els lavabos, els punts de subministrament d'aigua potable, dutxes i rentapeus, les infraestructures i equipaments de les empreses concessionàries, les infraestructures i equipaments d'ús específic per a persones amb discapacitat física, els jocs infantils i mobiliari esportiu, i les papereres.

El comitè també ha de determinar la capacitat de càrrega de la platja, tenint en compte que cal mantenir les distàncies de seguretat entre els usuaris, i establir les mesures de seguretat i higienic-sanitàries a adoptar pels banyistes per a l'accés a la platja, ús de l'equipament i de la infraestructura.

El comitè comptarà amb l’assessorament de l’empresa Cualtis, en matèria de prevenció de riscos; així com amb el servei de salvament i socorrisme per supervisar el seu compliment, un cop s’implementi el pla.  

Document Actions