Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou dobla el nombre de les cadires adaptades pel bany de persones amb mobilitat reduïda

Reforcen d’aquesta manera els serveis que es presten al municipi per a persones amb necessitats específiques

divendres 03 agost 2012

La regidoria de Platges de l’Ajuntament de Salou ha comprat dues noves cadires amfíbies adaptades pel bany per a persones amb mobilitat reduïda. D’aquesta manera es passa de dues a quatre el nombre de cadires adaptades al servei de les persones amb minusvalidesa.  Les cadires estan situades a les Platges de Llevant i Ponent però el servei es realitza en qualsevol altra platja o cala, dintre del terme municipal de Salou a requeriment de l’usuari i amb prèvia petició.

Així, s’han invertit prop de 4.000 euros en l’adquisició de les dues cadires. La característica més important d’aquestes són els flotadors i les rodes amples. Aquests permeten una flotació adequada dins de l’aigua i les rodes amples són necessàries per tal que la cadira no s’enfonsi en la sorra. Per fer ús d’aquesta cadira és necessari utilitzar una armilla salvavides i que una persona l’acompanyi fent de suport. Aquest acompanyament es realitza des de el Servei de Salvament i socorrisme que es presta a les platges de Salou. La regidora de Platges, Júlia Gómez ha explicat “les nostres platges són accessibles tal i com s’acredita les banderes atorgades com la blava que certifiquen que comptem amb serveis adaptats, necessitats específiques d’una persona amb mobilitat reduïda”.

 Però al marge d’aquests serveis d’amfíbies les platges estan dotades amb altres serveis adaptats. La Platja de Llevant compta amb 4 banys per a minusvàlids, una dutxa específica i les dues cadires. La Platja de Ponent disposa d’una dutxa adaptada, de dues cadires amfíbies més i tres banys adaptats. A Capellans, Platja Llarga i Cala Crancs també disposa es d’un bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.  

D’altra banda, amb la voluntat de continuar millorant l’accessibilitat s’ha ampliat el tram de la pasarel.la que permet arribar a poca distància de l’aigua a la Platja de Llevant en uns 20 metres. Les platges de Ponent i Llevant compten, a més de les banderes blaves de qualitat ambiental, amb la Q de qualitat turística que posen de manifest que aquestes dues platges de Salou compleixen amb els estàndards de qualitat establerts per les normes UNE 187001 i 188004, respectivament. Aquesta certificació s’obté després d’haver superat les auditories corresponents i, de fet, Salou és l’únic municipi de la demarcació que compta amb dues platges ‘Q’. Aquestes certifiquen el compliment de requisits vinculats a equipaments, neteja, seguretat, salvaments o informació a més dels serveis adaptats per persones amb mobilitat reduïda.

Galeria d'imatges

premsa_1.JPG
premsa_2.JPG
premsa_1.JPG
premsa_2.JPG

Document Actions