Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou engega la campanya ‘Trucades amigues’ per a l’acompanyament telefònic a persones grans o en situació d’aïllament social

divendres 03 abril 2020

Per rebre el servei, cal telefonar al número 674 996 267. I per oferir-se com a voluntari / ària cal escriure al correu participacio@salou.cat

La intenció és mantenir i enriquir els vincles de confiança amb les persones grans i proporcionar-los suport emocional per reduir la seva sensació d’aïllament i solitud

 

L’Ajuntament de Salou ha engegat la campanya “Trucades Amigues”, una iniciativa de voluntariat per a l’acompanyament telefònic a persones grans o que es trobin en situació d’aïllament social. 

Per rebre el servei cal telefonar al número 674 996 267. I per oferir-se com a voluntari /ària cal escriure al correu participacio@salou.cat

Les persones majors de 70 anys s’han convertit en el sector de la població més afectat per la COVID-19. El fet que hagin d’extremar les precaucions per protegir la seva salut ha provocat un confinament total que les ha deixat aïllades de qualsevol contacte extern. 

Aquesta circumstància fa que puguin augmentar els sentiments com la incertesa o l’angoixa i que la sensació de solitud esdevingui acusada. 

És en aquests moments quan el telèfon pot esdevenir un gran aliat per combatre-la i ajudar moltes persones que ho necessitin, directament, o bé que siguin coneixedores de casos propers. A través de la línia telefònica es poden fer arribar missatges de suport o realitzar trucades d’acompanyament. 

Cal dir que les persones voluntàries per fer aquest servei rebran una guia amb consells i pautes per fer les trucades; recomanacions relacionades amb el benestar psicològic i per dinamitzar la conversa; un guió per fer la trucada i un recull de recursos pràctics, entre altres eines. 

Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “l’objectiu d’aquesta campanya nostra és fer que les persones grans se sentin acompanyades i, a la vegada, incrementar la seva confiança, ja que a través del voluntariat podran rebre un gran suport emocional que farà que la seva sensació d’aïllament es vegi reduïda”. 

 

Document Actions