Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou exposa els Premis Disseny per al Reciclatge 2009

Es tracta de productes fets amb material reciclat i dissenyats per ser reutilitzats al final de la seva vida útil

dijous 16 setembre 2010

L’Ajuntament acull des d’avui fins al dia 30 de setembre exposició itinerant els Premis Disseny per al Reciclatge 2009. Totes les peces exposades al Passadís del Teatre Auditori de Salou (TAS) compleixen el requisit indispensable de tenir en compte criteris de reciclatge i/o reciclabilitat en el seu disseny. Així, l’exposició mostra els premiats de cada una de les quatre categories del Premi: un separador de carril de bicicleta del dissenyador industrial Curro Claret; l’ecoaparcament per a bicicletes de l’equip de disseny Novell Puig Design; la creació d’O2 Spain com una xarxa d’agents vinculats amb l’ecodisseny; i el material syntrewood de l’empresa Lasentiu.

Els mencionats en l’edició d’enguany també tenen el seu espai en l’exposició, amb la cadira Belloch de Santa & Cole Neoseries, la col·lecció de viatge Ecoalf 1.0 de Fun & Basics, el combox de Compostadores, el bol Citrus de Laura Liberal, la família de mobiliari urbà Relaja de Nutcreatives, els plafons de trenes amb bosses de plàstic d’Arquitectes sense Fronteres, la gotimplora de la UAB, la línia de productes Blue Future d’Industrial Breinco i la pols de cautxú de pneumàtics fora d’ús de Gestión Medioambiental de Neumáticos.

L’Agència de Residus de Catalunya, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, organitza bianualment els Premis Disseny per al Reciclatge amb l’objectiu de promoure l’ús de materials reciclats en els productes, així com el disseny d’aquests tenint en compte la seva reciclabilitat un cop finalitzi la seva vida útil. La sostenibilitat és un instrument de competitivitat empresarial, per tant, dissenyar amb criteris de reciclabilitat ha de ser un imperatiu en la indústria de producció de béns de consum, ja que a més  suposa generar menys residus i estalviar matèries primeres.

Galeria d'imatges

premsa.JPG

Document Actions