Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou fa una replantació d’espècies al parc Manel Albinyana per naturalitzar i embellir estèticament la zona

dilluns 12 desembre 2022

S’ha fet una nova distribució per adaptar-la a la integració dels serveis del parc i s’ha tingut en compte la relació amb el nou arbrat viari que hi haurà al carrer Tarragona

L’alcalde Pere Granados ha explicat que ‘estem per la labor de millorar l’arbrat del municipi com a servei a la ciutadania, oferint espais públics de confort, través d’una infraestructura natural que neteja l’aire, ofereix zones d’ombra i descans a l’estiu, i ajuda a combatre el canvi climàtic’

L’Ajuntament de Salou, a través del departament de Serveis Tècnics Municipals, ha dut a terme un procés de replantació d’arbres i plantes arbustives al parc Manel Albinyana de Salou, una acció que embellirà i naturalitzarà la fesomia d’aquesta important zona verda pública del municipi.

A causa de les ventades de l’any 2018, van caure molts dels arbres d’aquest parc, sobretot xops i eucaliptus, i també es van talar aquells exemplars que no oferien seguretat. En aquest sentit, el parc va quedar amb poc arbrat.

La finalitat dels treballs que s’han dut a terme és reposar-lo i, al mateix temps, crear noves zones amb plantes arbustives que atorguin color i aroma a l’entorn. La nova distribució s’ha adaptat per integrar els serveis del parc i també s’ha tingut en compte la relació estètica amb el nou arbrat viari que hi haurà al carrer Tarragona.

L’alcalde Pere Granados ha explicat que “estem per la labor de millorar l’arbrat del municipi com a servei a la ciutadania, oferint espais públics de confort, través d’una infraestructura natural que neteja l’aire, ofereix zones d’ombra i descans a l’estiu, i ajuda a combatre el canvi climàtic”.

Granados ha recordat que “ja portem temps treballant en la naturalització i replantació al municipi”; en aquest cas fa referència al Cap Salou, on es duu a terme una reposició de plantes autòctones i s’eliminen les espècies invasores.

Per la seva banda, el regidor de Manteniment, Reparacions i Adequacions, Pedro Madrona, ha recordat que aquesta acció es troba dins del Pla de Reposicions i ha assenyalat que “els projectes de plantació d’arbres són importants perquè es tracta d’una acció sostenible, contribueixen a la recuperació de la biodiversitat i introdueixen a les ciutats espais de descans agradables per a les persones".

Cal dir que a la part interior del parc, s’hi ha plantat una espècie principal que li doni caràcter i personalitat. Així, s'han posat arbres de Paulownia tomentosa, apropiada al terreny, perquè té un ràpid creixement, s’adapta a les condicions climàtiques i edàfiques de Salou; és una varietat estèril, que no es pot reproduir i envair; la seva floració és molt abundant a l’estiu; s’ha plantat al costat dels camins, perquè proporcioni ombra i frescor als usuaris; i no requereix poda, atesa la seva forma natural.

Pel que fa a l’arbustiva, s’ha escollit una combinació de Gessamins del Cel (Plumbago capensis) de color blanc i blau, i també de sàlvies (Salvia greggii) de color Vermell. Ambdues espècies fan una floració abundant i aromàtica a la temporada més calorosa. Alguns d’aquests parterres són al costat del mateix muret perimetral per tal que, quan creixin, sobresurtin cap al carrer Tarragona.

Finalment, s'han plantat algunes grevíl·lees (Grevillea robusta) al costat que toca al Passeig 30 d'Octubre i al carrer Tarragona, ja que en aquests carrers n'hi haurà de plantades i així es crea una continuïtat estètica entre parc i carrers.

Aprofitant aquests treballs, també s'han eliminat alguns arbres amb podridures interiors, i s'ha renovat i millorat el sistema de reg.

Galeria d'imatges

IMG20221117103333.jpg
IMG20221212133607.jpg
IMG20221212133610.jpg
IMG20221212133626.jpg
IMG20221212133659.jpg
IMG20221212133802.jpg
IMG20221212133857.jpg

Document Actions