Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou ha obtingut la primera posició en els Reconeixements de l’Administració Oberta 2021, com a capdavanter en la transformació digital i el govern obert

dijous 05 maig 2022

Ha rebut la major puntuació en la categoria de municipis entre 20.001 i 50.000 habitants, gràcies als bons registres obtinguts en els 6 eixos que composen la metodologia de valoració del Consorci AOC

Enguany, l’INDEX DE MADURESA DIGITAL ha posicionat el Consistori salouenc com a tercer de Catalunya, en el rànquing absolut, i primer de la província 

El regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, va ser l’encarregat de recollir el premi aquest dimarts, en un acte al Teatre Auditori de Llinars del Vallès

 

L’Ajuntament de Salou, a través del regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha rebut aquest dimarts el reconeixement de l’Administració Oberta 2021, com a capdavanter en la transformació digital i govern obert. 

El Consistori salouenc ha aconseguit la primera posició en la categoria de municipis entre 20.001 i 50.000 habitants.

El govern obert és un concepte al qual es vinculen els tres grans principis de transparència, participació i col·laboració, que sovint es concreten en projectes al voltant de l’obertura de les dades de què disposa l’administració i la democràcia electrònica. 

L’acte de lliurament va tenir com a escenari el Teatre Auditori de Llinars del Vallès i va comptar amb l’assistència de l’alcalde de la localitat, Martí Pujol; el president de Localret, Jaume Oliveras; i el secretari de polítiques digitals del Govern Català, David Ferré, que va assistir-hi en representació del Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori; i Àstrid Desset, la Directora del Consorci Administració Oberta de Catalunya, entre altres. 

Pel que fa a Salou, van acompanyar el regidor Jesús Barragán, el cap de servei de Sistemes d'Informació, Jesús Redón; i el coordinador de Govern Obert, Qualitat i Atenció Ciutadana, Samer Ibrahem.

Els Reconeixements Administració Oberta 2021, que enguany arriben a la seva setena edició, els atorga cada any el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en l’impuls de la transformació digital i el govern obert, en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. 

Cal dir que aquest és el cinquè any consecutiu que el Consorci d’AOC atorga aquest reconeixement a Salou, el qual consolida l'evolució de la Corporació, en relació amb els compromisos de transformació digital i de govern obert.

Enguany, la puntuació obtinguda d’acord amb l’índex de maduresa digital ha posicionat el Consistori salouenc com a tercer de Catalunya en el rànquing absolut i primer de la província de Tarragona. 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que “el premi és un reconeixement a la feina i dedicació de cadascun dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament, que, dia rere dia i pas a pas, contribueixen a prestar a la ciutadania serveis digitals de qualitat”. L’alcalde, en nom de l’Equip de Govern i en el seu propi, ha agraït “l’esforç i el compromís de totes les persones que han contribuït a la consecució d’aquest guardó i que amb la seva feina fan que la Corporació esdevingui un ens exemplar”.

Per la seva banda, el regidor Jesús Barragán, ha mostrat la seva satisfacció pel premi obtingut i també un sincer agraïment “per la implicació de totes les persones que treballen a l’Administració local de Salou, en el seu exercici responsable i labor de prestar els millors serveis possibles a la ciutadania, en l’àmbit digital”.

 

Document Actions