Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou homenatja la mestra de l’Escola Santa Maria del Mar, Maria Aurèlia Rius Farnós, amb motiu de la seva jubilació i per la seva aportació al municipi

dissabte 21 novembre 2020

L’alcalde Pere Granados va lliurar una placa a la docent, i la va felicitar per la seva trajectòria professional i la seva gran tasca com a ensenyant de Salou

L’acte, que va tenir lloc ahir divendres a Alcaldia, va comptar amb la presència de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez; el cap d’estudis del centre, Daniel Romero; la secretària de l’equip directiu, Meritxell Boronat; i l'espòs de l’homenatjada, Antonio Alcoberro

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, i en representació de la Corporació, ha lliurat, recentment, una placa a la mestra de l’Escola Santa Maria del Mar, Maria Aurèlia Rius Farnós, com a homenatge a la seva jubilació.

L’acte, que va tenir lloc ahir divendres, al migdia, a Alcaldia, va comptar, també, amb la presència del cap d’estudis del centre, Daniel Romero; la secretària de l’equip directiu, Meritxell Boronat; i el marit de l’homenatjada, Antonio Alcoberro.

L’alcalde la va felicitar pel seu recorregut professional i per la seva gran tasca com a ensenyant a Salou; i la va encoratjar a gaudir de la nova etapa que se li presenta. Així mateix, Pere Granados va manifestar que “els anys que ha dedicat a la docència són molt interessants i de molta aportació al municipi”, la qual cosa representa “una labor molt d’agrair”. 

Granados també es va referir a l’etapa de la jubilació com “aquella en què les persones poden fer activitats que no han pogut gaudir abans, per motius laborals”, per exemple.

A més, va explicar que “la labor que es fa des del món educatiu contribueix a la millor funció que té una societat”, perquè “fa persones crítiques” i, en conseqüència, crea “una societat millor”.

Maria Aurèlia Rius Farnós va començar a treballar a l’Escola Europa de Salou, com a interina, i, al cap d’uns anys, va aprovar les oposicions i va aconseguir plaça a l’Escola Santa Maria del Mar. Al començament, exercia com a parvulista, després com a mestra de primària, i, des de fa molts cursos, com a tutora de l’aula d’acollida, on la seva tasca ha consistit en ensenyar a llegir i escriure (alfabetització), i, a la vegada, l’aprenentatge, tant a nivell oral, com comunicatiu, del català.

En aquest sentit, la regidora Julia Gómez va posar en valor el treball realitzat a l’aula d’acollida del centre per part de l’homenatjada, ja que “demostra el seu esperit integrador i de suport a tots aquells nens i nenes nouvinguts, per tal que puguin adaptar-se al sistema educatiu de Salou”.

Rius explicava que va treballar amb xiquets i xiquetes de múltiples nacionalitats, d’arreu del món, i, “tot i que és complicat, és una experiència molt maca, engrescadora i motivadora”. “Els infants venien a classe amb moltes ganes, ja que tenien molts recursos al seu abast, i aquest record el tinc molt a dins”, va expressar la mestra, afirmant que, “gràcies a tots ells, també he après molt dels seus orígens i cultures”.

Galeria d'imatges

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG

Document Actions