Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou i la Creu Roja signen un conveni per ajudar a les famílies amb ‘kits de suport social’

dimecres 04 juny 2014

L’ ajuntament de Salou i l’Oficina de la Creu Roja de Tarragona  han signat un  conveni de col·laboració per tal de distribuir durant el present 2014 uns ‘Kits de suport social de proximitat’. En concret, l’alcalde de Salou, Pere Granados i el President del Comité Local de la Creu Roja, Ramon Grau Budesca, han signat avui aquest conveni tal de desenvolupar el projecte que es realitzarà a Salou per segon any consecutiu. El cost econòmic del servei serà assumit per l’aportació de fons propis de la Creu Roja en un 25% i amb un 75% amb fons de l’Ajuntament de Salou.  


Els ‘kits de suport social’ cobreixen les necessitats bàsiques alimentàries, higièniques i de consum mínim de les persones que pateixen els efectes de la crisi. Els ajuts, tenen com a objectiu el donar sortida de manera puntual a les necessitats bàsiques de totes aquelles persones que passen per dificultats arran de la crisi econòmica. L’acció solidària va adreçada a un perfil de població amb dificultats per assumir les càrregues econòmiques i familiars.  


En aquest sentit, l’alcalde de Salou, Pere Granados ha explicat que “som conscient de que hi ha famílies que ho estan passant malament en aquests moments i amb aquest conveni volem ajudar-los a cobrir les necessitats més bàsiques especialment aquelles relatives  als més vulnerables, els infants”.  L’Ajuntament de Salou amb la col·laboració de Creu Roja aporta aquest suport adreçat a cobrir les necessitats de col·lectius que actualment veuen agreujada la seva situació. Cada kit intenta respondre a un tipus de necessitat bàsica dels col·lectius més vulnerables. Per dur a terme aquest projecte, la Creu Roja treballa en xarxa amb altres agents socials de l'entorn proper, promovent la dignificació dels col·lectius atesos i comptant amb el voluntariat bàsicament i majoritàriament com a actor principal. Arrel de la signatura d’aquest conveni,  les persones que ho necessitin ho hauran de tramitar a través dels Serveis Socials. Els col·lectius que Creu Roja considera més vulnerables estan formats majoritàriament per famílies amb la major part de membres a l'atur, que no poden fer front a les seves càrregues econòmiques habituals.  


Kits bolquers

S’adreça a nadons que necessiten bolquers


Kits d’alimentació nadó 0-6 mesos

Adreçat a nadons de 0 a 6 mesos, inclou tot allò necessari per la seva alimentació bàsica.


Kits d’alimentació nadó 6-18 mesos

Pensat per a nadons de 6 a 18 mesos, inclou tot allò necessari per la seva alimentació bàsica


Kits d’alimentació familiar 2/4 membres

Inclou el conjunt d’aliments necessaris per la subsistència d’una família de dos o quatre membres


Kits de neteja de la llar
Productes de detergent i neteja per poder realitzar una correcta neteja de la llar


Kit higiènic de la dona/home

Productes com sabó, xampú o desodorants per una adequada higiene personal
 
 

Document Actions