Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou i la Fundació Onada visiten els treballs del programa ‘Salou Actiu’ al Camí de Ronda

Avui han pogut veure el treball de neteja i jardineria realitzat per un equip de 20 treballadors que formen part d’un programa per aturats de llarga duració

dijous 11 juliol 2013

L’alcalde de Salou Pere Granados ha visitat avui el camí de Ronda des de la Cala de Cavall acompanyat de  la directora SSTT Empresa i Ocupació, Carmen Mansilla, el President del Patronat de la Fundació Onada, Josep Gomis, el regidor de Gestió Econòmica, Ocupació i Noves Tecnologies, Jesús Barragán entre d’altres autoritats, on han pogut comprovar les diverses feines que s’estan realitzant al voltant del Camí de Ronda.


Aquest programa és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Salou i la Fundació Onada, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, que té com objectiu la creació d’ocupació al municipi, conscients de la situació de crisi i les dificultats d’inserció laboral de determinats col•lectius. En concret es tracta d’un programa impulsat per la regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament, en col•laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, sota el nom ‘Salou Actiu’.

L’alcalde de Salou,  Pere Granados, ha destacat que “fem una valoració molt positiva d’aquest programa que a més de ser necessari per un grup de ciutadans que portaven molts mesos sense ocupació és positiu pel conjunt de la ciutat donat que desenvolupen unes feines d’adequació de l’entorn i en benefici de l’estat i la imatge d’aquestes zones de la ciutat ” i ha explicat que “el programa dona la possibilitat a aquestes persones de reorientar la seva professió a l’àrea de jardineria, aspecte que ocupa un lloc privilegiat a la nostra ciutat”.

El projecte ha incorporat  un grup de 20 persones que ja van rebre  durant dos mesos una formació en jardineria. Durant sis mesos desenvoluparan els treballs en dos àrees principals. La primera en el sector 01: entre el vial del Cavet, l’autovia C31B, la via del tren i el límit de terme entre Cambrils-Salou i en el sector 02, entre la via del tren, el límit marítim terrestre i el límit de terme entre Vilaseca-Salou. Aquest equip de persones realitzaran treballs de manteniment de sota bosc i neteja de zones boscoses.  En concret, en la visita d’avui, s’han pogut observar els treballs de neteja i jardineria que s’estan fent així com treballs de consolidació i obertura d’un sender que transcòrrer per terreny de propietat municipal.


Per la seva part, el president del Patronat  de la Fundació Onada, Josep Gomis, ha destacat  la col•laboració de l’Ajuntament de Salou i de la Generalitat de Catalunya en impulsar un programa d’aquestes característiques i ha afegit que “amb aquest programa ajudarem a 20 persones amb una feina i també amb suport moral donat que són aturats de llarga durada”.


D’altra banda, la directora de SSTT Empresa i Ocupació, Carmen Mansilla ha comentat que aquest tipus de programa són molt positius i beneficiosos per la comunitat donat que “permet rescatar persones en risc d’exclusió social per haver estat molt de temps en atur i sense cap tipus de  prestació social” i ha afegit que “aquesta iniciativa implica una formació i unes pràctiques remunerades, a més de dotar a aquestes persones de més eines per reorientar la seva carrera, amb l’objectiu d’aconseguir la seva inserció laboral definitiva”.
El projecte SALOU ACTIU té un cost total de 171.436 €, finançats en part pel SOC i en part per l’Ajuntament de Salou.

Galeria d'imatges

premsa1.JPG
premsa1.JPG

Document Actions