Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou i la Fundació Onada signen un conveni que donarà feina a 22 persones en risc d’exclusió

Els participants del Pla que s’inicia aquest dilluns s’han seleccionat entre les persones inscrites a la Borsa de Treball Municipal amb una antiguitat mínima d’un mes

dijous 10 abril 2014

Els participants del Pla que s’inicia aquest dilluns s’han seleccionat entre les persones inscrites a la Borsa de Treball Municipal amb una antiguitat mínima d’un mes

L’alcalde de Salou, Pere Granados i el President de la Fundació Onada, Josep Gomis, han signat avui un conveni de col·laboració que crearà 22 llocs de treball dins del Programa SALOU ACTIU 2014. Els integrants del Pla ja s’han seleccionat entre persones inscrites a la Borsa de Treball Municipal, amb una antiguitat mínima d’ 1 mes. La selecció dels treballadors integrants del programa s’ha realitzat pensant en afavorir la participació d’aquelles que es troben en situació de perill d’exclusió social o pateixen una disminució física o psíquica que dificulti la seva integració al mercat laboral.  Durant la signatura del conveni de col·laboració, també ha estat present el regidor d’Ocupació, Jesús Barragán, entre d'altres.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “amb aquest programa busquem que les persones que estan patint a la nostra localitat  tinguin una sortida. Es tracta d’un programa que pretén ajudar als que més ho necessiten” i ha afegit que “hem de donar suport puntualment amb aquests plans però sobre tot establir les bases de creació de nous llocs de treball al nostre municipi”. Granados ha assegurat que “la voluntat de l’Ajuntament de Salou és col·laborar amb totes les institucions que es prestin a fer aquest tipus de programes donat que ajuda a pal·liar el malestar que pateixen les persones desocupades que viuen una situació extrema”.

El President de la Fundació, Josep Gomis,  ha dit  que “signem un conveni més amb l’Ajuntament de Salou que té una sensibilitat especial amb aquesta problemàtica” i ha afegit que “el pla està adreçat a persones amb una situació molt precària o amb disminució. L’objectiu és recuperar socialment a persones que estan en greus dificultats”.

El programa, que inclou la formació, necessària duran a terme activitats de jardineria, neteja vial i desbrossat de zones boscoses que hagin considerat necessàries els Serveis Tècnics Municipals. Els diferents contractes tindran tres mesos de durada i es realitzaran en dos torns. El primer període tindrà lloc durant els mesos d’abril, maig i juny on es contractaran set peons i dos especialistes, i el segon torn serà durant els mesos de juliol, agost i setembre on es contractaran 11 peons i 2 especialistes. La jornada laboral serà de 37,5 hores setmanals. Un oficial jardiner de la Fundació Onada serà l’encarregat de realitzar la coordinació i formació dels participants, en jornada complerta.

En aquest programa impulsat per l’Ajuntament de Salou i la Fundació Onada es facilita als futurs treballadors una part de formació i una altra de pràctica. La part formativa inclou formació en sistemes de rec, manipulació i aplicació de productes fitosanitaris, ús de maquinaria de jardineria (desbrossadores, motoserra) i competències clau, per  la millora de possibilitats laborals dels participants. Posteriorment, es facilita l’experiència professional en empreses o entitats sense afany de lucre amb l’objectiu  de l’adquisició de coneixements pràctics necessaris per al desenvolupament adequat d’una ocupació, realitzant una activitat professional en una entitat sense afany de lucre vinculada a un sector productiu del nostre territori.

Per la seva banda, el regidor d’Ocupació, Jesús Barragán, ha volgut destacar que “el Govern de Salou té la ferma voluntat de fomentar i incentivar la inserció laboral de les persones desocupades del seu municipi mitigant el risc d’exclusió social d’algun col·lectiu i potenciant l’ocupació”.

Fundació Onada per la inserció laboral

La fundació Onada treballa per aconseguir el benstar de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental, de la gent gran i de les seves famílies, millorant la seva autonomia personal i qualitat de vida, amb la participació activa de cada persona, oferint-los els suports que cadascú necessita, perquè disposin de les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans, i de la seva plena integració social i laboral”.  La Fundació Onada té una àmplia experiència des de fa 20 anys en oferir serveis Jardineria, Medi Ambient i Neteja, adreçats tant al sector públic com al sector privat. Aquesta oferta i experiència encaixa de manera adient amb la pràctica laboral que es pretén que adquireixin les persones participants del Pla d’Ocupació. A més a més, l’Ajuntament de Salou i la Fundació Onada ja van signar un conveni de col·laboració a l’any 2013.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

home.JPG
premsa.jpg

Document Actions