Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou i la Fundació Onada, junts en un programa d’inserció laboral de 20 persones a l'atur de llarga durada

Les persones duran a terme tasques de jardineria durant sis mesos

dilluns 20 maig 2013

L’Ajuntament de Salou i la Fundació Onada han signat avui un conveni de col·laboració per continuar en la línia d’aposta constant per la formació i per la creació d’ocupació al municipi, conscients de la situació de crisi i les dificultats d’inserció laboral de determinats col·lectius. En aquest sentit la regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament ha iniciat, en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, el programa “Ocupació per a persones aturades de llarga durada” dirigit a persones en situació d’atur de llarga durada que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi.

Aquest migdia, s’ha formalitzat el conveni del projecte ‘Salou Actiu’ que han signat d’una banda l’alcalde de Salou, Pere Granados i de l’altra, el president del Patronat Fundació Onada, Josep Gomis, que servirà per desenvolupar un projecte que incorpori a un grup de 20 persones que ja han rebut durant dos mesos una formació en jardineria i que ara han de completar la seva qualificació professional mitjançant l’experiència pràctica amb contractes de treball d’una durada mínima de sis mesos. En aquest sentit, el grup de persones, portaran a terme els treballs de jardineria proposats pels serveis tècnics municipals i sota la direcció de dos treballadors de la Fundació Onada amb experiència en coordinació i direcció en jardineria; un programa que, a més, també pretén  potenciar una actitud socialment responsable de la vintena de participants. El proper dilluns, la vintena de persones s’incorporaran ja de ple al programa.

En la signatura del conveni, l’alcalde Pere Granados ha destacat que “és un dia important perquè amb aquesta acció conjunta amb Onada desenvolupem les nostres polítiques d’inserció per afavorir a persones necessitades del municipi, tot i que ens suposa un esforç econòmic com a administració; però en bé d’un col·lectiu molt sensible”; per la seva part, el representant de la Fundació Onada, Josep Gomis, ha volgut “destacar com s’està despertant un sentit de solidaritat extraordinari que en el cas de l’Ajuntament de Salou ja fa temps que es plausible; amb aquest programa ajudarem a 20 persones amb una feina i també amb suport moral”.

El projecte SALOU ACTIU té un cost total de 171.436 €, finançats en part pel SOC i en part per l’Ajuntament de Salou. Està cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu, mitjançant el Programa de competitivitat regional i d’ocupació de Catalunya.

A l’acte també hi ha estat present el regidor d’Ocupació de l’Ajuntament de Salou, Jesús Barragán, a més del Director de Fundalis, José Carlos Eiriz; i el Responsable de l'Àrea de Serveis, David Juncosa.

El programa de persones aturades de llarga durada regulat per l’Ordre EMO/313/2012, de 9 d’octubre, és un projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el programa està finançat a càrrec de fons provinents de pressupostos general de l’Estat i cofinançat en  un 50% pel Fons Social Europeu, Programa Operatiu del Fons Social Europeu de Competitivitat Regional i d’Ocupació de Catalunya; i el Programa Operatiu d’Adaptabilitat i Ocupació.

Galeria d'imatges

1.JPG
1.JPG

Document Actions