Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou i la Generalitat de Catalunya signen l’acord per invertir més de 30 milions d’euros al municipi

El conseller de Sostenibilitat i Territori, Santi Vila, ha assegurat que es ‘compromet’ a tirar endavant aquest conjunt de projectes hidràulics i de mobilitat proposats per Salou els propers anys

dimarts 19 novembre 2013

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat aquest migdia junt amb els consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila i el Conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas Colell, l’acord de col·laboració entre Ajuntament i Generalitat per impulsar un seguit de projectes a Salou en infraestructures i serveis -entre els que es troba el barranc de Barenys- i per un import d’uns 30 milions d’euros. Aquesta signatura s’ha dut a terme a la sala Tàpies del Palau de la Generalitat. Prèviament, el consell executiu de govern de la Generalitat, presidit per Artur Mas, ha aprovat  aquest acord institucional.

Granados ha destacat que “aquestes obres producte d’un acord històric amb la Generalitat beneficiaran de manera molt positiva tant a Salou, com al territori i al país perquè permeten noves inversions i creen riquesa i nous llocs de treball”. En aquest sentit, ha explicat que “amb l’esforç econòmic de la Generalitat a Salou se solucionaran dèficits històrics –com el barranc de Barenys o els pluvials del carrer Barcelona- però també se’ns permet avançar a Salou en la implantació de grans projectes turístics cabdals com són el BCN World. Entenem que són unes inversions que permetran desenvolupar al municipi altres projectes turístics privats (per exemple els vuit ressorts al sector 03) o públiques (la ciutat esportiva) i que generaran un major dinamisme econòmic”. Granados ha volgut agrair tant a la Generalitat, com al delegat del Govern, Quim Nin, així com als dos consellers i als regidors i tècnics que tant han col·laborat perquè l’acord fos possible, i també ha assegurat que “aquest conjunt d’obres que ha proposat Salou permetrà que el municipi visqui la segona gran transformació urbanística des de la Segregació”.

Per la seva banda el conseller d’Economia i Finances Andreu Mas Colell ha manifestat que “estem signant un acord molt important, no només per Salou sinó també per Catalunya perquè permet  un gran desenvolupament econòmic i genera progrés”. Finalment, el conseller de Sostenibilitat i Territori, Santi Vila, ha assegurat després de la rúbrica de l’acord que “són unes inversions amb conseqüències molt positives tant per Salou com pel territori i que la Generalitat ha apostat fort perquè l’acord fos possible i que nosaltres ens comprometem a tirar-les endavant”; així mateix, el conseller ha felicitat a l’alcalde en particular i als regidors per permetre que avui aquest acord estigués damunt la taula. Per Vila, el conjunt d’obres que es duran a terme a Salou els propers anys es poden qualificar de “molt pragmàtiques perquè són infraestructures hidràuliques que posen solució a grans problemes i també resolen dèficits de mobilitat; per tant permetran vertebrar noves comunicacions dins el territori”, ha apuntat.

El conjunt d’obres que es duran a terme dins aquest acord marc són: el desviament i endegament del barranc de Barenys; les estacions de bombament de Cala Crancs, Maripins i Pla de Maset, Camí del Racó, Platja llarga i Mirador de Salou; la canalització de les aigües pluvials del carrer Barcelona-Espigó del Moll i de la plaça de l’11 de setembre fins al carrer Barcelona; en tercer lloc el vial de connexió entre el centre urbà de Salou i PortAventura a través del traçat actual del ferrocarril (eix cívic) i, finalment, la variant de la plaça Europa adaptada a les necessitats urbanístiques i de mobilitat que esdevinguin en el desenvolupament de BCN World.

Aquest acord recull també que, per tal de planificar, coordinar i controlar tècnicament el calendari d’obres i fer-ne el seguiment de l’execució, es crearà una Comissió Tècnica paritària entre la Generalitat i l’Ajuntament. També proposa que cada 5 anys, les administracions podran fer una revisió de l’estat d’execució de les actuacions previstes. 

En acabar la signatura l’alcalde, i els regidors de l’Ajuntament de Salou que van votar ahir favorablement l’acord, junt amb els dos consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila i el d’Economia i Coneixement, Andreu Mas Colell; junt amb el delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin, a més del president de l’Incasòl, Damià Calvet; la secretària d’Hisenda del departament d’Economia i Coneixement i altres alts càrrecs de la Generalitat s’han fet una foto de família al pati dels Tarongers.

Cal recordar que aquest conveni, junt amb la nova proposta de fiscalitat del CRT, ja va rebre ahir el vist-i-plau del plenari de l’ajuntament per 13 vots favorables (CiU-PP-RDS i un regidor d’UTPS).

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

palau_crt.JPG
signatura_crt.JPG
palau_crt.JPG
signatura_crt.JPG

Document Actions