Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou i la UPC signen un conveni de col·laboració per a la realització d’un passeig en l’actual traçat ferroviari del municipi

L’alcalde de Salou, Pere Granados i el rector de la UPC, Antoni Giró, han signat un conveni de col·laboració per a la realització conjunta de l’anàlisi urbana en l’àmbit del Pla de Millora Urbana 01 de Salou. En un segon moment, està previst que la UPC abordi el projecte de desenvolupament de l’avinguda que ocupa l’actual traçat ferroviari.

dilluns 14 juny 2010

Arran d’aquest acord, la UPC realitzarà l’anàlisi urbana per estudiar les possibles opcions de transformació de l’actual traçat ferroviari en un passeig, atenent a les característiques físiques de l’espai disponible i els requeriments dels plans urbanístics que hi estan implicats. El conveni de col·laboració estableix que la UPC organitzarà els recursos necessaris i s’encarregarà de la direcció i la coordinació del treball, mentre que l’ajuntament de Salou es compromet a facilitar el suport documental i informatiu necessari a l’equip de treball de la Universitat.  


El Pla d’Ordenació Urbana Municipal vigent preveu construir un nou vial en forma de passeig de més de 2km de longitud i 5 has de superfície, en l’actual traçat de la via del tren. Aquesta nova avinguda vertebrarà una nova configuració urbana i articularà millor el teixit urbà de Salou; creant una gran via interna de  comunicació que connectarà amb la futura estació Salou–Port Aventura. I territorialment obrirà un nou canal de relació amb el municipi de Cambrils per la banda de Vilafortuny, seguint el traçat de l’actual ferrocarril.
En el conveni signat avui, s’estableix un primer acord per desenvolupar la primera fase d’aquests treballs que es realitzaran de manera coordinada entre l’equip del Departament d’Urbanisme i d’Orientació Territorial de la UPC  i els Serveis Tècnics d’Arquitectura de l’Ajuntament de Salou. Es tracta d’una fase d’estudi on s’analitzarà  la estructura urbana de la zona (habitatge, comerç, espais públics), estudi de l’entorn, de l’estructura viària, dels rasants i els moviments de terra i es realitzarà una avaluació de l’impacte que tindrà el projecte (conflictes, oportunitats, indefinicions).
Aquest conveni de col·laboració, per l’Ajuntament implicarà l’aportació de tot aquell material documental i informatiu que l’UPC necessiti per realitzar l’estudi. Per la seva part, la UPC serà el responsable dels recursos humans i materials pel projecte i assumirà la direcció, coordinació i control de l’equip de treball així com la redacció del projecte.

Signatura Conveni Marc de col.laboració
D’altra banda, l’Ajuntament de Salou i la Universitat Politècnica de Catalunya han signat un acord marc per tal d’aprofundir en les relacions científiques, tècniques i econòmiques d’ambues institucions amb la finalitat de sumar esforços per realitzar actuacions que afavoreixin la col.laboració. Aquesta voluntat recollida en aquest conveni marc anirà encaminada a:


Facilitar la formalització de convenis específics per desenvolupar el POUM i adaptar-lo al planejament del territori de Salou


Assessorar als serveis de l’Ajuntament involucrats en el desplegament del Pla Director


Organitzar activitats comuns de mutu interès i cooperació


Intercanvi de personal entre l’empresa i la Universitat per temps limitat quan sigui necessari per l’execució del Projecte.

En aquest sentit, l’Alcalde de Salou, Pere Granados ha remarcat que “és un gran pas endavant comptar amb la col·laboració de la Universitat Politècnica donat que ens ajudarà a desenvolupar l’aplicació del POUM a Salou amb total garantia de que el que fem es basa en un anàlisis exhaustiu i profund de tècnics experts”. Per la seva banda, el rector de la UPC Antoni Giró ha destacat que “aquest conveni és un exemple de com la universitat col·labora amb la societat generant coneixement i, un pas més enllà,  valoritzant-lo en aquesta ocasió amb una transformació urbanística a la ciutat de Salou”.

Galeria d'imatges

Roda.jpg

Document Actions