Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou i la URV acorden tirar endavant un centre d’emprenedors al municipi

dimarts 19 maig 2015

Des de la Càtedra d’Emprenedoria i Creació d’Empreses de la Universitat Rovira i Virgili s’ha preparat un avantprojecte amb les principals línies d’actuació

El centre impartirà sessions a primària, a secundària i a l’escola d’adults; a més de donar assessorament i formar joves i emprenedorsAvui ha tingut lloc a alcaldia l’acte de lliurament de la carta de compromís del programa URV Emprèn per tirar endavant un Centre d'Emprenedors a Salou que busca fomentar l’esperit emprenedor i la innovació entre els potencials emprenedors de la ciutat, especialment els joves. L’objectiu d’aquest Centre d’Emprenedors –que començarà a caminar el proper mes d’octubre- és el de crear una dinàmica i que sigui capaç d’impulsar el creixement socioeconòmic de la ciutat, generar ocupació i potenciar el seu caràcter innovador i de referent en els sector d’activitat que li són propis, bàsicament relacionats amb el món del turisme, hostaleria i restauració. A més, també buscarà la contribució a la consolidació i desenvolupament de les empreses existents.

 

La voluntat municipal, segons el batlle Pere Granados, és la de “dinamitzar la nostra economia des punt de vista de l’emprenedoria i anar arrelant aquest esperit entre les persones del municipi. Tindrà un caràcter transversal tant amb un paper important de la joventut com a totes les edats en els sectors d’activitat més propis de Salou”. El centre girarà al voltant de tres eixos: d’una banda, la dinamització de l’esperit emprenedor; de l’altra apostar per la formació en emprenedoria i, finalment, en un punt d’assessorament als emprenedors. “Cal desenvolupar un conjunt d’activitats encaminades a sensibilitzar als ciutadans sobre les oportunitats que tenen per créixer mitjançant la creació i desenvolupament de projectes personals, destacant de forma especial les que es refereixen al sector del turisme i hoteleria, la restauració, el comerç, els serveis a les persones i l’activitat esportiva”, apuntava l’alcalde.

 

Per la seva part, el Director de la Càtedra d’Emprenedoria i Creació d’Empreses de la URV, Pere Segarra, ha recordat que Salou està dins de la xarxa URV Emprèn i que per tant ja fa temps que es treballa de manera conjunta però que aquest projecte singular “és una iniciativa específica per Salou”.

 

 

Pla de formació

Pel que fa al pla de formació que desenvoluparà el Centre contemplarà programes de formació bàsica per a emprenedors i empresaris, que podrà impartir a partir de l’oferta de la xarxa URV Emprèn i altres programes de producció pròpia, principalment referits als sectors principals de l’activitat de Salou. En una oferta de formació generalista; com el curs bàsic de formació per a emprenedors semi-presencial de la URV Emprèn; un curs Exprés d’Emprenedoria; curs de consolidació per a PIMES; formació específica amb certificació URV obtenint diploma d’Emprenedoria en Hoteleria i Turisme i diploma d’Emprenedoria en Restauració; diplomes d’Emprenedoria en Activitats Esportives; d’Emprenedoria en Comerç o en Serveis a les Persones; o en seminaris específics en col·laboració amb URV Emprèn i amb la participació de professionals de Salou; a més d’altres tipus de seminaris relacionats.

 

A l’acte també hi ha assistit la regidora d'ensenyament, Júlia Gómez i la regidora de Participació, Mª José Rodríguez.

Galeria d'imatges

urv.jpg
P1160132.JPG

Document Actions