Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou implanta el sistema ‘idCAT Mòbil’ per facilitar les tramitacions electròniques dels seus ciutadans

dijous 13 octubre 2016

El nou sistema, basat en codis d’un sol ús, elimina dificultats tecnològiques que complicaven l’accés a qualsevol tramitació electrònica amb les administracions públiques

 

L’idCAT Mòbil és el nou sistema d'identificació i signatura electròniques a través de dispositius mòbils que el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) en col·laboració amb l’Administració de la Generalitat de Catalunya, ofereix a la ciutadania i que es pot utilitzar per a fer tràmits amb les administracions i ens que integren el sector públic de Catalunya.

L’Ajuntament de Salou és un dels primers en implantar-lo a nivell català a la seva Oficina Virtual (www.ov.salou.cat), i des d’avui mateix ja està disponible per tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin aprofitar les avantatges de la tramitació electrònica.

Els principals avantatges de l’idCAT Mòbil són: permet identificar i signar des de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador; no cal recordar cap contrasenya ni PIN; no requereix la instal·lació de cap tipus de programari; és un sistema segur i no caduca pel transcurs del temps i, a més, és  gratuït.

“És realment molt senzill el seu ús i a més eliminem els problemes d’usabilitat dels certificats digitals personals”, comenta el regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán. “És una aposta més per obrir l’administració als nostres ciutadans eliminant barreres tecnològiques i adaptant-nos a les noves formes d’identificació basades en els mòbils. Salou és el primer municipi de la província de Tarragona, i dels primers a nivell català que integra aquest nou sistema d’identificació en la seva seu electrònica. Seguim avançant en administració electrònica, és el futur i ho tenim molt clar a l’ajuntament”

Per fer-ne ús del sistema IdCAT Mòbil, és necessari fer un registre previ, i que es pot fer directament per internet (idcatmobil.seu.cat) i també presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’ajuntament de Salou.

Galeria d'imatges

idcat.jpg

Document Actions