Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou implanta una aplicació per fomentar la inserció laboral al sector turístic i de serveis

dilluns 04 maig 2015

'Job-In' és una plataforma pel reclutament i la preselecció de candidats per treballar al sector turístic ideada i desenvolupada per la Fundació URV

L'alcalde ha signat un conveni amb la FURV i en presència de l'Associació Hotelera de Salou-Cambrils-La Pineda

 

L'àrea d'Ocupació de l'Ajuntament de Salou implantarà a partir d'avui una nova eina que ha de permetre optimitzar els processos de reclutament i de la selecció de personal al sector hoteler i hostaler; un dels principals motor de l'economia del municipi. Aquest migdia el màxim responsable municipal a Salou, Pere Granados, ha rubricat un conveni amb el representant de la URV i investigador Jordi Tous, professor de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia, i responsable del grup Metodolo que ha creat Job-In; en presència del president de l'Associació Hotelera, Eduard Farriol i el responsable de Formació, Jaume Orteu, entitat que ha donat suport al projecte des del seus inicis, a més del regidor d'Ocupació, Jesús Barragán.

Aquesta aplicació web -desenvolupada al Departament de Psicologia de la URV- va néixer com una eina que selecciona de forma automàtica els millors candidats en base a un seguit de preguntes relacionades amb les actituds i habilitats que calen per fer una feina de qualitat. Tot el procés es fa de forma on-line, cosa que simplifica la tasca tant dels candidats com de les empreses. Segons els seus creadors, gràcies a Job In el reclutament i preselecció de personal per a llocs operatius del sector hoteler serà més fiable i més barat que amb les eines actuals. I precisament aquest sistema s'implementarà a través de la web de l'Ajuntament de Salou per tal de poder gestionar els currículums que arriben a la Borsa de Treball local i poder donar-los una sortida adequada i de la mà de l'Associació Hotelera de Salou-Cambrils-La Pineda.

Durant l’any 2014 s’ha desenvolupat i patentat la plataforma JOB IN©, que està operativa des de maig de 2014 i permet minimitzar els costos i l’eficàcia de la cerca de candidats per treballar al sector.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat que “ aquest conveni és molt positiu sobretot perquè uneix el sector privat amb l’administració pública i el coneixement de la mà de la URV perquè dóna els seus fruits en benefici de les persones i per buscar noves vies de formació i d’inserció”; per la seva part, l’investigador responsable Jordi Tous, ha manifestat que “busquem tenir una borsa de treball viva, actualitzada i amb criteris de selecció basats en l’actitud”. Finalment, el responsable de formació de l'Associació Hotelera de Salou, Cambrils, La Pineda, Jaume Orteu ha afegit que “esperem que aquesta iniciativa pugui produir un valor afegit amb el criteri de cercar gent amb actituds perquè el sector necessita valors afegits i ens uneix la il·lusió per fer-ho”.

Galeria d'imatges

conveni.jpg
signatura.JPG

Document Actions