Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou impulsa definitivament la segona fase del Camí de Ronda

L’alcalde ha explicat que demà s’aprovarà provisionalment el pla urbanístic d’actuació específica pel projecte dels Camps de Futbol que es situaran al Vial del Cavet

dimarts 26 abril 2011

Amb l’objectiu d’impulsar definitivament la segona fase del Camí de Ronda, l’Ajuntament aprovarà demà definitivament en el Ple Ordinari  la permuta entre el Consistori i la comunitat de propietaris Sant Jordi Mar d’un àrea de terreny d’aquesta comunitat amb una altre àrea de titularitat municipal situada al carrer de replanells número 11. Es tracta d’una alternativa a la compensació econòmica del terreny afectat d’expropiació per desenvolupar la segona fase del Camí de Ronda.

El terreny afectat se situa en el tram on finalitza la Primera Fase del Camí de Ronda, punt on s’iniciarà la segona. La Comunitat de Propietaris Sant Jordi té uns 60,63 m2 afectats, una franja de 38 metres de llarg per 1,60 metres d’ample. Aquesta permuta és una alternativa a la compensació econòmica del terreny afectat d’expropiació amb motiu de la Segona Fase del Projecte del Camí de Ronda.
L’alcalde de Salou ha destacat que  “amb aquesta permuta eliminem les dificultats per tirar endavant el projecte” i ha recordat les reunions “molt positives” realitzades recentment amb el Ministerio de Medio Ambiente i el Colegio de Abogados de Madrid per continuar el projecte. Granados  ha explicat que “estem treballant per agilitzar al màxim  els passos i tràmits necessaris i finalitzar el projecte abans del 2013”.

Recentment, , el batlle juntament amb l’equip de tècnics municipals van concretar una sèrie de modificacions en el projecte originari de manera que  es planteja el  desenvolupament de les dos fases previstes, que quedaven pendents, en una única.
La redifinició d’aquest projecte contempla la finalització dels 4 quilòmetres i escaig del Camí de Ronda per l’any 2013 i no implicaria cap modificació del traçat inicialment previst. 

El Projecte dels Camps de Futbol avança

Demà s’aprovarà també provisionalment el pla urbanístic d’actuació específica pel projecte dels Camps de Futbol que es situaran al Vial del Cavet ocupant un total de 15 hectàrees.  En aquest punt, es desenvoluparà properament un nou complex esportiu que s’ubicarà al vial de Cavet.  L’alcalde ha remarcat que “és molt lloable que l’empresa hagi apostat per una iniciativa així en la nostra ciutat deixant palès que el municipi té moltes potencionalitats a desenvolupar en el present i el futur” i ha recordat que “les noves inversions amb la col•laboració de l’Administració és la única manera de crear inversió”.

Aquesta iniciativa privada és caracteritzarà per ser una macro-instal•lació esportiva, esdevindrà una de les principals de Catalunya, i de la Costa Daurada. L’actuació de caràcter privat que desenvoluparà l’empresa Marsopa té per objecte implantar un espai esportiu de gestió i explotació privada amb capacitat per a 6 camps de futbol de 105 x 67 metres i 1 camp de futbol 7, de 60 x 30 metres, i una altra part a la plataforma superior amb 2 camps de futbol de 105 x 67 metres i una àrea d’entrenament múltiple amb un camp d’atletisme, per a la pràctica del futbol, hoquei, rugbi, criquet, beisbol i les altres disciplines pròpies de l’atletisme. Amb aquestes instal•lacions, podran fer-se -estages d’hivern, comercialitzar el producte de torneigs (temporada primavera/estiu), centre de campus d’estiu o  acadèmia internacional de futbol entre d’altres aspectes. Les obres començaran al mes de juliol i es preveu una duració de 8 mesos, podent estar operativa abans de Setmana Santa del 2012.

En el proper ple també es realitzarà una aprovació provisional de la modificació del POUM referent a l’increment d’edificabilitat del solar de l’escola Elisabeth  per tal que pròximament puguin incrementar l’espai adreçat a aules i incorporar una tercera línia augmentat el número de places disponibles per  infants.


Galeria d'imatges

premsa.JPG

Document Actions