Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou impulsa la primera edició del concurs ‘L’Institut emprèn’

La iniciativa vol fomentar l’esperit emprenedor entre els estudiants dels centres d’educació secundària de Salou

dilluns 17 maig 2010

L’Ajuntament de Salou ha impulsat per primera vegada aquesta iniciativa dirigida al foment de l’esperit emprenedor als centres d’educació secundària del Municipi (l’Escola Elisabet i el IES Jaume I). El concurs ha estat creat en el marc del programa INICIA per a la creació d’empreses del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

 

Un total de 13 projectes de creació d’empresa realitzats per estudiants de batxillerat i cicles formatius dels centres d’educació secundària de Salou opten a quatre categories de premi que valoraran la innovació i l’esforç dels estudiants. Els projectes dels joves emprenedors estan dirigits majoritàriament al sector serveis i toquen àmbits com el turisme, el comerç, la restauració, el sector sociosanitari o les noves tecnologies.

 

El concurs busca incentivar la creativitat dels joves del municipi en l’àmbit de la generació d’idees empresarials així com presentar als joves l’emprenedoria com una opció viable per a la realització professional.

Els premis que s’entregaran el proper dia 14 de juny a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic i consistiran en:

Primer: Premi a la Millor Idea Empresarial dotat de 600 euros

Segon: Premi a la Millor Idea Empresarial dotat de 500 euros

Premi al Projecte més innovador dotat de 500 euros

Premi al Projecte més ben treballat: 500 euros

El jurat estarà format per tècnics de l’Ajuntament, professors d’ambdós instituts i persones especialitzades en el camp de l’emprenedoria i creació d’empreses.

L’alcalde Pere Granados ha assegurat que "estem molt satisfets de la gran participació que ha hagut en el concurs i de la qualitat dels projectes presentats" i ha afegit que "en aquesta època complicada que ens toca viure hem de fomentar iniciatives com aquesta per tal de que els joves contemplin la creació de la seva pròpia empresa com una possibilitat sortida en el seu futur".

La idea del concurs va néixer dels Seminaris que el tècnics de l’Àrea de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Salou impartien en els centres d’educació secundària de Salou. Aquests seminaris tenien com a objectiu posar a l’abast dels estudiants les eines i coneixements necessaris per al desenvolupament de les seves idees empresarials.

Document Actions