Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou inicia el cobriment i arranjament del carrer C, al barri de la Salut

Les obres hauran d’estar enllestides en un termini màxim de dos mesos i permetran guanyar un 30% de capacitat de desguàs del cabal

divendres 27 abril 2012

L’alcalde de Salou, Pere Granados, junt amb el regidor de gestió de Territori, Marc Montagut, i tècnics municipals d’enginyeria han visitat avui les obres d’arranjament del carrer C, al barri de la Salut, malmès en els darrers aiguats de finals del mes de març. El passat dia 21 de març de 2012 es va provocar una nova inundació molt més greu que d’altres vegades donant que va arribar a l’interior del canal cobert un tronc i juntament amb canyes i d’altre vegetació arrossegada va taponar el canal i va rebentar la coberta per diferents punts afectant, també, a la propietat privada. Per aquest motiu l’Ajuntament va actuar amb caràcter d’emergència procedint a l’enderrocament de la coberta del canal afectada, entre la via del tren i el carrer València, retirant la runa i la vegetació acumulada i netejant tot l’entorn. Un cop enllestida aquesta primera fase s’ha dut a terme un estudi de la zona i en el moment de procedir al replanteig de l’obra s’ha observat que l’alçada lliure sota els carrers València, Sol i Passeig Miramar era inferior a l’alçada lliure del pas per sota la via del tren i de la resta de canalització a cobrir, fet que redueix el cabal del canal en els esmentats punts. Des dels serveis tècnics d’enginyeria s’ha proposat i s’executa la modificació d’aquesta incidència. L’alcalde explicava que, “amb aquests canvis, augmentarem el cabal del canal passant dels 25 metres cúbics per segon fins als 32 metres cúbics per segon, guanyant un 30% de capacitat de desguàs”, ha apuntat. Així, en els treballs que es duen a terme es demolirà la llosa dels carrers València i Sol i s’executarà tot el tram comprès entre la via del tren a una alçada uniforme, deixant per a una propera actuació la elevació de la llosa del Passeig Miramar donat que la seva execució precisa de la corresponent obtenció de l’autorització de Costes, tràmit que retardaria la realització de la resta de treballs. Cal recordar que el canal del Barranc, al seu pas pel Carrer “C” es va cobrir fa uns 25 anys.

L’empresa GICSA ha iniciat ja les obres que hauran d’estar enllestides en un termini d’execució de dos mesos, amb el ben entès que la circulació per sobre el carrer, paviment inclòs, haurà d’estar restituïda abans del dia 23 de juny  i la resta del termini serà només per l’execució de petites actuacions d’acabats d’obra. El cost d’aquests treballs és de 139.395.25 €.

Paral·lelament, des d’enginyeria ja es té el permís verbal per part del propietari d’una finca annexa al barranc de Barenys, per damunt del vial de Cavet, on es construirà una rampa de baixada al canal i on també s’hi instal·laran un conjunt de bigues que barrin el pas als objectes de grans dimensions i canyes que puguin baixar en dies de forts aiguats, minimitzant el volum de canyes i altres objectes que acostumen a arribar al tram final del barranc produint taps importants i desbordaments. Actualment es treballa en la redacció del conveni entre ajuntament i propietari.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

al_barranc.JPG
al_barranc.JPG

Document Actions