Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou inicia l’execució d’un Pla Director de l’arbrat urbà

Desprès de dos anys sense substituir cap dels arbres caiguts o en mal estat el consistori ha decidit prendre mesures

divendres 16 abril 2010

L’equip de govern de l’Ajuntament de Salou, ha decidit donar llum verda al Pla Director de l’arbrat urbà. El pla consisteix en replantar els arbres caiguts pels forts vents, els que es troben en mal estat, els que han mort, entre d’altres, ja que durant dos anys no han tingut cap manteniment. Així doncs el que es pretén es dotar el municipi d’un arbrat urbà amb condicions i que alhora aquest repercuteixi de manera positiva tant en les infrastructures del municipi com en els seus ciutadans.

Els treballs de replantant han començat al sector PPR1, a la nova zona que s’ha construït a Barenys per damunt de la via i a tocar del camp de futbol municipal, on hi havia una gran quantitat d’arbres caiguts i en mal estat degut a l’esclafit de fa 2 anys. En aquest punt s’hi destinen 35.000 euros només en la compra de l’arbrat. A més, a través de l’execució d’aquest Pla, també es preveu la substitució dels pollancres que provoquen desperfectes a les voreres degut al ràpid i fort creixement de les arrels. Les  noves varietats que es plantaran son l’acàcia groga, el cirerer japonès o l’arbre del paradís, entre d’altres. A més, el Pla Director preveu amb l’actuació que cada carrer tingui una varietat diferent de manera que els ciutadans que passegin sàpiguen on es troben degut al color o la forma de l’arbrat.

En total una desena de persones estan treballant per tirar endavant el Pla. S’estan ja plantant un total de 350 arbres nous. El Regidor de Serveis i Via Pública, Pedro Márquez, ha explicat que: “ amb aquesta acció el que pretenem fer un manteniment adequat de l’arbrat urbà, que forma part del nostre paisatge com a municipi amb molta zona verda ja que duia més de dos anys sense fer-se”.


A més d’aquesta plantació massiva d’arbres, al Parc Salou de l’avinguda Carles Buigues, s’està també fent una actuació en profunditat amb la plantació de fins a 7.000 noves espècies de plantes per deixar aquest espai verd al centre del municipi amb un atractiu visual indiscutible. En aquesta primera fase s’hi ha invertit 25.000 euros més per al condicionament de 1.600m2 de parterres. Resten pendents encara d’enjardinar fins a 3.000 m2 més, prèviament però s’ha de substituir la xarxa de rec.
Així, en aquestes dues actuacions s’hi ha invertit 60.000 euros.

Document Actions