Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou iniciarà la tercera fase d’adequació de voreres al Cap Salou

Es renova el conveni de col•laboració amb l’Imserso i la Fundació ONCE per tal de reduir totes les barreres arquitectòniques

divendres 13 maig 2011

L’Ajuntament de Salou ha renovat el conveni de col•laboració amb l’IMSERSO (Instituto de Mayores y Servicios Sociales) i la Fundació ONCE amb l’Ajuntament de Salou (Tarragona) renovant un projecte d’accessibilitat als carrers de Salou adreçat a les persones amb mobilitat reduïda. El pressupost per desenvolupar aquest projecte és de 114.504,33 €, IVA inclòs i suposa la creació de 118 guals que s’afegeixen als 414 guals que es van realitzar en la primera i segona fases iniciades al juliol de 2009 i al novembre del 2010 respectivament.  Aquesta darrera fase millorarà notablement  l’accessibilitat de la zona. Actualment s'està finalitzant la segona fase de l'actuació.

L’Ajuntament renova aquest conveni on ambdues entitats es comprometen a col•laborar en el finançament de les obres. L’avaluació de la qualitat d’aquest projecte la portarà a terme la Fundació ONCE. Les dos entitats faran una aportació al finançament amb l’objectiu d’ajudar en l’adaptabilitat de la via pública de Salou.

El projecte que implica un total de 118 guals a les vies urbanes del Cap Salou té com objectiu prioritari facilitar l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. Suposarà la demolició de determinats punts de la vorera, construcció dels guals i adaptació de les voreres, senyalització i actuacions per tal de poder adaptar el mobiliari urbà. La zona 3 engloba els carrers:
C/ Replanells
Ctra. de la Costa
C/ Penya Tallada
C/ Olivera
C/ Llorer
C/ Pla de l'Era
C/ Corral de Sauner
C/ Dunes
C/ Punta del Cavall
C/ Mola d'Aires
C/ Cala Font
C/ Rocaplana
C/ Pas de la Mala Dona
C/ Cala Crancs
C/ Cala Morisca
C/ Farigola
C/ Bosc Gran
C/ Arbocer
C/ Espígol
C/ Farola
C/ Garrofer
C/ Tramuntana
C/ Bosc de la Montserrada
C/ Muntanyals

Actualment, l’Ajuntament de Salou està actuant a les vies urbanes, parcs i altres espais públics del municipi per tal de poder adaptar a l’ús d’aquestes instal•lacions per a les persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, totes les noves actuacions urbanístiques que es deriven dels diferents projectes d’urbanització que es presenten a l’Ajuntament, per tal de ser acceptats i aprovats han de garantir en tot moment l’accessibilitat i la utilització amb caràcter general.

L’alcalde de Salou  ha remarcat que “hem centrat tot els nostres esforços en poder condicionar i complir els requisits mínims d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques a totes les vies urbanes del Cap Salou” i “volem treballar per resoldre qualsevol mancança d’accessibilitat en tot el municipi”.

Document Actions