Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou insta la Generalitat a elaborar un Pla Interdepartamental des de l’àmbit social, de seguretat i justícia, per fer front a l’increment dels casos d’ocupacions a Catalunya

dimecres 30 setembre 2020

Amb la incorporació de les esmenes proposades per l’equip de Govern, el ple municipal ha aprovat avui la moció del grup de Ciutadans relativa a les ocupacions il·legals d’habitatges, amb els vots a favor de Sumem per Salou, PSC, C’s i PP

En aquest sentit, el Consistori salouenc també demana al Govern català pal·liar els problemes de convivència provocats per aquestes situacions; i la creació de la figura del fiscal especialitzat, que pugui dependre del de delinqüència organitzada o econòmica, per agilitzar la resolució de casos vinculats amb grups criminals, immigració il·legal o blanqueig

 

L’Ajuntament de Salou, a través del plenari municipal realitzat de forma telemàtica, avui dimecres, 30 de setembre, ha instat el Govern de la Generalitat a elaborar un Pla Interdepartamental des de l’àmbit social, de seguretat i de justícia, per fer front a l’increment dels casos d’ocupacions a Catalunya; així com per pal·liar els problemes de convivència que comporten.

Es tracta d’una de les dues esmenes que l’equip de Govern ha proposat per afegir a la moció presentada pel grup de Ciutadans, relativa a les ocupacions il·legals d’habitatges.

Així mateix, la segona esmena de l’equip de Govern sol·licita al Govern la creació de la figura del fiscal especialitzat, el qual pugui dependre del de delinqüència organitzada o econòmica, per tal de poder agilitzar la resolució d’aquells casos vinculats amb grups criminals, immigració il·legal o blanqueig.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “des dels diferents àmbits competents de l’Ajuntament de Salou, treballem, per fer front, amb la major celeritat possible, a aquests casos d’ocupació il·legal d’habitatges, per tal de garantir la seguretat i benestar de la ciutadania salouenca”. I, per aquesta raó, “demanem als organismes supramunicipals que creïn eines que ens permetin actuar de forma més eficient i eficaç”, ha manifestat Granados.

L’equip de Govern també ha proposat que retiressin els primers 5 punts de la moció, perquè, com ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, ja s'estan aplicant, atès que la Policia Local de Salou hi treballa, des del 2018, amb un protocol específic per a la detecció i seguiment de pisos ocupats o susceptibles, i ho duu a terme en col·laboració amb associacions, administradors de finques, conserges i altres cossos de seguretat.

Es mantenen, per tant, els altres cinc punts darrers, que són els següents: Instar el Govern de la Generalitat a la retirada immediata del Decret Llei 1/2020 que modifica el Decret Llei 17/2019 aprovat en relació a les mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge; instar el Govern d'Espanya i a les Corts Generals a promoure totes les reformes legals que siguin necessàries per defensar la propietat privada, garantir la convivència i la seguretat ciutadana i lluitar contra l'okupació il·legal d'habitatges. Així com instar el Govern d'Espanya, a la fiscal general de l'Estat i al conseller d'Interior de la Generalitat a promoure i executar la instrucció a través de la qual s'habilita i es dona la màxima seguretat jurídica a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, sempre que hi hagi indicis raonables de la comissió de delictes.

Finalment, també instar el Govern d'Espanya a contemplar que el Fons Social d'Habitatges constituïts amb els habitatges de les entitats financeres passi a ser permanent, facilitant l'accés a l'habitatge als grups de població més vulnerables; i traslladar aquests acords a la Presidència de la Generalitat, als Grups parlamentaris representats al Parlament, a la Presidència de el Govern d'Espanya i a tots els grups parlamentaris representats al Congrés dels Diputats.

Així, la moció esmenada ha estat aprovada amb 17 vots a favor, dels grups municipals Sumem per Salou, PSC, C’s i PP; i amb els 4 vots en contra d’ERC.

 

D’altra banda, el ple municipal de Salou ha aprovat, unànimement, la renovació del conveni d’adhesió de la xarxa RESCAT per les radiocomunicacions d’emergències de Catalunya de la Policia Local de Salou.

Cal dir que la xarxa RESCAT és una xarxa de radiocomunicacions mòbils, creada mitjançant el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, que dona servei de manera transversal a diferents col·lectius en l’àmbit de la seguretat i les emergències. La seva finalitat és facilitar la tasca de cadascun d’aquests col·lectius, augmentant-ne la seva eficàcia i eficiència, i permetent una millor coordinació entre ells.

Així mateix, s’ha aprovat, de forma unànime, la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) referent a l’exclusió del sistema hidrogràfic del Sector-03 a raó de la Sentència 772 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i l’alteració dels seus límits.

Document Actions