Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou juntament amb l’Associació Ciclista Salou posen en marxa un doble circuit de Cross Country, per adults i infants

dimecres 03 agost 2016

Els circuits ubicats a la zona del Cap Salou han estat dissenyats pels serveis tècnics municipals juntament amb membres de l’A.C. Salou tenint en compte les seves necessitats i peticions

Per diversificar l'oferta turística, l’Ajuntament de Salou, a través dels Serveis Tècnics Municipals d’Arquitectura, ha dut a terme una actuació per tal de donar forma a dos circuits de XC (Cross Country) a la zona del cap de Salou, aprofitant que es tractava d’un terreny abrupte i amb molta zona boscosa. El solar on s’ubiquen els dos circuits, es troba a Cap Salou, a la cantonada de l’avinguda del Cap de Salou i a l’avinguda del Pla de Maset. Es tracta d’un solar de titularitat municipal en el que s’ha donat forma a un seguit de camins ja existents que s’han desbrossat per crear un circuit de 'camp a través' apte per a infants -en un recorregut més curt- i un altre per a adults. L’alcalde, Pere Granados, afirmava que “hem considerat que aquest circuit pot esdevenir un revulsiu més pel desenvolupament i la dinamització social, econòmica i turística de Salou, i especialment d’aquesta zona del municipi amb un gran potencial que posarà en valor el Cap Salou com a marc incomparable per a la pràctica de l’esport”.

Pel regidor d’Esports, Dani López, ha valorat molt positivament aquest fet ja que “es demostra un cop més la gran implicació que té Salou tant amb la practica de l’esport com en escoltar les propostes que es duen a terme des de les associacions esportives del municipi”. D’altra banda, el secretari de l’Associació Ciclista Salou, “ des de l’associació volem agrair a l’Ajuntament la implicació que ha tingut des del primer moment i la gran entesa que em tingut alhora de deixar-nos participar en el projecte i atendre els nostres suggeriments. A més, cal dir que es tracta de l’únic circuit amb aquestes característiques de la província i del qual n’estem molt orgullosos de tenir-lo a casa nostra.”

El projecte, sobre el qual s’ha treballat amb la col·laboració de l’Associació Ciclista Salou, ha deixat una amplada lliure i neta de 80 cm; gran part d’aquests camins ja existents i traces marcades s’han aprofitat com a part del circuit de Cross Country o bicicleta de muntanya, a més de sumar-ne d’altres espais de nova creació; tot, a la zona coneguda com a Bosc del Quec. L’actuació també ha previst una solució sobre la tanca metàl·lica, sobre els accessos, cartells i trams amb la col·locació de passarel·les de platja creant així un circuit amb desnivells i diferents característiques que es tot un atractiu pels amants d’aquest esport.

El total del recorregut del circuit d’adults és de 4 quilòmetres de llargada i queda totalment tancat en tot el seu perímetre per tal que només es pugui accedir a través de dos accessos amb portes: el de la rotonda de Pla de Maset i una segona entrada que està a prop de la rotonda que comunica amb el carrer Replanells i la carretera de la costa per tal que pugui accedir la maquinària de condicionament del circuit. A més, s’han muntat dos accessos per a vianants i per a bicicletes, i s’està estudiant incorporar-ne un tercer.

Pel que fa al circuit infantil, aquest compta amb mig quilòmetre de recorregut i una amplada aproximada de 4 metres. Al llarg dels camins s’han muntat 3 muntanyetes consecutives de mig metre d’amplada cadascuna a més d’una zona aixecada i una altra zona peraltada, així com també 4 muntanyetes independents de diferents alçades amb rampes d’accés i de sortida que van des del mig metre als dos metres d’alçada.

L’actuació, que ha dut a terme l’empresa Urbaser, ha tingut un cost de 18.403 euros, també ha inclòs la retolació i instal·lació de cartells indicatius a la zona.

Galeria d'imatges

peke.jpg
P1270826.JPG
P1270809.JPG

Document Actions