Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou lamenta que una sentencia impedeixi cobrar les taxes derivades de l’ocupació de la telefonia mòbil

S’ha aprovat per plenari acatar i complir la sentència que lesiona les arques municipals en 366.000 euros anuals

dimecres 29 maig 2013

L’Ajuntament de Salou donarà compliment a la sentència del Tribunal Suprem (recurs de cassació) , envers el pronunciament del Tribunal Europeu, que determina que les taxes derivades de l’ocupació i aprofitament especial del domini públic de la telefonia mòbil, no han de recaure sobre les operadores que la utilitzen sinó en la propietària de la xarxa. Així s’ha exposat avui al plenari de l’Ajuntament de Salou i ha rebut la unanimitat de tots els grups en compliment de sentència. Malgrat tot, aquest fet lesiona les arques municipals en 366.000 euros per any ja que la nova resolució judicial s’han d’anul·lar les taxes que es cobraven des de l’Ajuntament de Salou per cada operador  no propietari: Movistar, Orange, Vodafone, entre d’altres.

El regidor de Gestió Econòmica i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha expressat el seu malestar per aquesta sentència ja que  “és clarament un canvi substancial de la doctrina del Tribunal Suprem, ja que existeixen nombroses sentències a favor de l’Ajuntament de Salou que donen per vàlida aquesta la taxa; per tant estava considerada com a legal per part dels jutjats de Tarragona, els Tribunal Superior de Justícia de Catalunya... “.  Ara, amb el nou pronunciament i doctrina del Tribunal Suprem  es dóna un canvi de rumb jurídic ja que determinen que només poden ser subjecte passiu de la taxa  les propietàries de la xarxa i no les empreses que la utilitzin.

Aquesta sentència, com a doctrina jurídica, no es un fet aïllat per Salou; sinó que té un abast que afecta a tots els Ajuntaments d’Espanya, per tant, assegura Barragán “suposa una minoració dels ingressos municipals. Ara caldrà esperar que per llei, amb la reforma de les hisendes locals o per altres mitjans es pugui establir un criteri jurídic cert per poder contrarestar aquests ingressos”.

Com dèiem, a l’Ajuntament de Salou en el seu global afecta a la quantitat de 366.000 euros per any (períodes de 2009-2012). Al 2013, ja no es van incloure al pressupost i la resta de quantitats d’anys anteriors, ja han estat declarades incobrables a efectes pressupostaris pertinents.

A més però al plenari, s’han aprovat tots els punts dins l’ordre del dia: l’anul·lació de factures i convenis subscrits per l’Escola de Comerç de Costa; una modificació a l’Ordenança Cívica; l’annex de la Policia Local per l’acord de les condicions de treball del personal al servei de l’ajuntament de Salou, entre d’altres punts.

Galeria d'imatges

camera_010.jpg
camera_010.jpg

Document Actions