Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou mediarà en el conflicte de les empreses de transport turístic amb l’empresa PLANA

L’alcalde ha recordat que és la Generalitat, mitjançant la Direcció General de Transports Públics, l’administració que té les competències en matèria de transport regular

dilluns 11 octubre 2010

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat avui en roda de premsa la postura de l’Ajuntament en relació a la manifestació convocada avui per part d’alguns sectors turístics per reclamar solucions a alguns problemes que afecten al sector del servei de transport.
Granados, acompanyat del regidor de Mobilitat i Turisme, Alberto del Hierro i el Cap de la Policia Local, Jose Luis Gargallo, ha informat que l’Ajuntament “s’ha mostrat en tot moment una clara disposició a conèixer els problemes del sector amb una clara voluntat de diàleg per tal d’arribar a solucions que recullin els interessos del sector del transport i beneficiïn els interessos turístics en general”.
Granados ha explicat que “des del mateix moment que ens vam assabentar de la inquietud de les agències i empreses de transport discrecional, jo mateix com a alcalde vaig convocar a tots els seus representants per tractar tots aquells temes que els preocupen, amb un intent de mediar i arbitrar davant l’administració competent que és la Generalitat”.
 L’alcalde ha insistit que és “la Generalitat, mitjançant la Direcció General de Transports Públics, l’administració que té les competències en matèria de transport regular i, per tant, el control, la gestió i la responsabilitat en definitiva, de qualsevol eventualitat provocada per una concessió”.
El batlle ha insistit en “la clara disposició a conèixer els problemes del sector amb una clara voluntat de diàleg i d’arribar a solucions que recullin els interessos del sector del transport i beneficiïn els interessos turístics en general”.


Propostes per solucionar el conflcite
“Aquesta voluntat”, ha continuat l’alcalde “ja s’ha concretat en diverses propostes i mesures presentades en les reunions mantingudes amb els representants de les agències i empreses, com ara l’increment de zones de parada en llocs considerats estratègics per a la pujada i baixada de viatgers; l’elaboració d’un estudi sobre les parades existents del transport regular dins el municipi, per tal de determinar la seva possible redistribució i fins i tot reducció; i que les parades reservades dels Hotels puguin ser també utilitzades les 24 hores”.  Tot apunta a que aquest estudi sobre parades i zones de recollida de viatgers podria estar enllestit en un mes aproximadament, i serà lliurat a la Generalitat per tal que en faci la seva valoració i actuí en conseqüència.
Granados ha reiterat en la seva intervenció que “la Generalitat, mitjançant la Direcció General de Transports Públics, és l’administració que té les competències en matèria de transport regular i, per tant, el control, la gestió i la responsabilitat en definitiva, de qualsevol eventualitat provocada per una concessió”.
Per aquest motiu, l’Ajuntament de Salou ja ha comunicat i convocat als responsables de la Direcció General de Turisme i de Transports de la Generalitat a una reunió per tractar el tema conjuntament.


Nou episodi de ‘Joc Brut’
D’altra banda, l’alcalde de Salou ha denunciat que “s’ha aprofitat el dret legítim d’un sector i activitat que defensa els seus interessos per instrumentalitzar-ho políticament i anar en contra d’aquest govern i aquest alcalde”  i ha insistit en que es tracta “d’un nou episodi de joc brut que busca perjudicar la imatge de Salou”.

Granados ha conclòs la seva intervenció dient que “continuaré treballant perquè aquest conflicte es pugui resoldre el més aviat possible i estic convençut de que així ho farem mitjançat el diàleg”.

 

Document Actions